Muzikaal project Sputnik 9 brengt 8 december dubbelelpee uit

Unieke samenwerking muzikanten verschillende bands

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Op 8 december verschijnt de dubbelelpee van Sputnik 9: achtien nummers, plus één bonustrack, van verschillende (Nijmeegse) muzikanten die samen het afgelopen jaar in 9 verschillende bezettingen de nummers hebben gemaakt. Sputnik 9 is een project van Lars Spijkervet, onder meer drummer bij Automatic Sam en de Eindhovense drummer/grafisch vormgever Wouter van Uden. Om de uitgave te vieren is er een éénmalig optreden 8 december in Merleyn waar al deze songs ten gehore gebracht zullen worden.

Negen maanden lang, elke maand een single uitbrengen mét video met steeds een andere groep muzikanten uit bands zoals Shaking Godspeed, Donnerwetter, The KIK, Automatic Sam, Paceshifters, De Staat en Jungle By Night. Elke maand ging een andere groep twee dagen de studio in om nieuw materiaal te schrijven en op te nemen.

Drummer/producer Lars Spijkervet (onder andere Automatic Sam) is samen met de Eindhovense drummer/grafisch vormgever Wouter van Uden de drijvende kracht achter dit muzikale project. Samen met verschillende muzikanten namen ze van januari tot en met september dit jaar in krap drie weken 18 songs op. Op de dubbelelpee staan 19 nummers: de 9 samenwerkingen tussen de muzikanten en één bonustrack die is opgenomen tijdens de try-out.

Lars Spijkervet verklaarde bij de start van het project: "Ik weet uit ervaring dat veel muzikanten het leuk vinden om met verschillende collega’s nieuwe songs te schrijven. Helaas hebben muzikanten vaak niet de tijd om daar erg lang mee bezig te zijn. Daarom creëer ik met Sputnik 9 voor hen de mogelijkheid om dit wel te doen en kan ik aan mensen laten zien wat voor moois dit allemaal oplevert."

"Het is mijn bedoeling om met Sputnik 9 luisteraars van bepaalde genres in aanraking te laten komen met iets anders, nieuws en verfrissends. Daarom breng ik elke maand één single mét live-video uit op Youtube en Spotify, Deezer, iTunes e.d. Hierop kunnen ze bijvoorbeeld hun eigen favoriete artiest zien samenwerken met een artiest waar ze nog nooit van gehoord hebben."

Muzikanten die meedoen zijn Marlon Penn, Leon Sibum, Alex van Damme, Seb Dokman, Igor Sekulovic, Peter Peskens, Wout Kemkens, Gertjan Gutman, Jesse Hanssen, Rocco Ostermann, Vedran Mircetic, Paul Snoeren, Siep van Rijswijk, Michiel Claessen, Pim Walter, Sebastiaan van Bijlevelt, Stijn Hosman, Erik Harbers, Thomas Waterreus. Jan Teertstra, Gio Sliwa, Tijn Driessen, Paul Zoontjens, Harm Timmermans, Rense Slings, Lisa Moree, Pablo van de Poel, Pieter Holkenborg, Judith Renkema en Lars Spijkervet.

Gisteren werd bekend dat de dubbelepee ook uitkomt als Every Day Is Record Store Day – exclusive. Om de release te vieren is er 8 december in Merleyn een éénmalig optreden waar al deze songs ten gehore gebracht zullen worden.