Popronde maakt line-ups Apeldoorn en Nijmegen bekend

Rondreizend festival trapt af met recordaantal artiesten

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Donderdag 15 september start het Popronde-najaar met de traditionele aftrap in Nijmegen. Vandaag maakte de organisatie het programma bekend voor het eerste weekend, waarin ook Zwolle, Roermond en Apeldoorn worden aangedaan. Voor Nijmegen staan maar liefst 103 verschillende acts op de line-up, in Apeldoorn staan een dag later 32 artiesten.

Nijmegen

De aftrap vindt ook dit jaar plaats in thuisstad Nijmegen. Aan Avi On Fire de eer om de eerste preview in het CultuurCafé te spelen, al is de officiële opening 's avonds weggelegd voor The Fire Harvest in Museum het Valkhof. In totaal spelen er 103 verschillende artiesten op 45 locaties, beide een record. Ook Gelders getinte acts Backgammon, Jo Goes Hunting, Marle Thomson, NankoSoul, Robin Borneman, Orange Maplewood en The Day zijn in Nijmegen van de partij. 

Apeldoorn

Apeldoorn doet het een dag later, met 32 acts op 15 locaties, wat kleinschaliger. Daar zullen naast grotere namen als Storksky en Jeangu Macrooy ook de Gelderse Disci x Lerrie (niet speelgerechtigd in thuisstad Nijmegen) en Démira voor het eerst te zien zijn. Na Apeldoorn doet de Popronde nog onder meer Wageningen, Harderwijk, Zutphen en Arnhem aan.