Nijmeegse Muziek Op Straat zoekt bands en muzikanten

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Stichting PAN en De Lindenberg Pop & Rock presenteren zondag 25 september 2016 voor de derde keer Nijmeegse Muziek Op Straat. Voor dit muziekfestival op straat zoeken PAN en De Lindenberg Pop & Rock een grote diversiteit aan bands en muzikanten die een akoestische vertaling van hun muziek durven te maken en op straat in de binnenstad van Nijmegen willen presenteren. De inschrijving sluit 31 augustus 2016.

Tijdens de laatste koopzondag in september zullen 20 bands en muzikanten hun werk ten gehore brengen op straat. Hard werkend voor het voorbijgaande publiek zijn deze artiesten te vinden op verschillende locaties in de binnenstad van Nijmegen.

Deelnemende bands spelen meerdere korte sets van maximaal een half uur tijdens Nijmeegse Muziek op Straat. Het soort muziek maakt niet uit. Of het nu pop, folk, metal, punk, reggae, hiphop, blues, country, rockabilly, ska, indie, hardrock, klassiek, singer-songwriter of welke stijl dan ook is, zolang er zondag 25 september maar akoestisch wordt gespeeld.

Met een voortraject  zorgen PAN  en De Lindenberg Pop & Rock ervoor dat de artiesten goed voorbereid zijn voor ze de straat op gaan:

1. Een introductiebijeenkomst met een masterclass en workshops over spelen op straat, tips en tricks voor het creatief inzetten van instrumenten en presentatietechnieken voor het vasthouden van het publiek en om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

2. Twee maal een bezoek van een professionele muzikant of producer, die met de muzikanten meedenkt  en  helpt met het omzetten van de  muziek tot een akoestische set die geschikt is om op straat te spelen.

De inschrijvingen zijn geopend. Uit de inschrijvingen wordt een selectie gemaakt van 20 bands en artiesten. Inschrijven doe je door een demo, bio, persfoto en korte motivatie te mailen naar muziekopstraat@stichtingpan.nl. De inschrijving sluit 31 augustus 2016.