Op zaterdag 24 september 2016 is de zesde editie van de Nijmeegse Kunstnacht. Met een groei van 17 naar 22 locaties breidt het programma zich opnieuw uit. Aan deze zesde editie nemen 46 culturele partijen deel. De verwachting is dat er ruim 3000 bezoekers de nacht komen vieren.

De Kunstnacht wordt om 19:30 uur geopend onder de overkapping op het Honigcomplex. Energieke stemkunstenaar MAASK en Performance Collective Bouillabaisse geven het startsein van de Kunstnacht. Op het programma staat onder meer:

  • De nieuwe deelnemer Down The Rabbit Hole dat de middeleeuwse Valkhofkapel zal omtoveren tot een waar muziekparadijs
  • Een kunstige spookrit met de Nachtburgemeester van Nijmegen in het 16e eeuws Besiendershuis
  • Wetenschapsfilms in een kartonnen slakkenhuis
  • Audiovisuele installaties backstage van poppodium Doornroosje
  • Animatiefilms kijken in een kunstgalerie gevestigd in de oude Honigfabriek
  • Dansen in het Museum Het Valkhof met danceorganisatie Drift Om Te Dansen
  • Een theatervoorstelling in het pikkedonker

De Kunstnacht sluit vanaf 00:00 uur af met een Nachtfeest in Doornroosje. De twee zalen worden omgetoverd tot een dansparadijs met dj's als St. Paul en Shindig, gemixt met culturele belevingen.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is gestart en het volledige programma staat online op www.nijmeegsekunstnacht.nl. De locaties bieden een doorlopend programma van 20:00 uur tot 01:00 uur. Bezoekers kunnen zelf hun route samenstellen.

De locaties liggen verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex en bieden een afwisselend programma van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, interactieve installaties, multimedia, wetenschap en dans. Een passe-partout koop je in de voorverkoop voor 12,50 of bij diverse deelnemende locaties.

Deelnemende partijen

Down the Rabbit Hole, Doornroosje, LUX, Stadsschouwburg, Concertgebouw De Vereeniging, Cultuur op de Campus, Galerie Bart, Literair Productiehuis Wintertuin, Museum Het Valkhof, Extrapool, VasimZo, De Lindenberg, KloosterKino, Red Shoe Sessions, EXPOPLU, DIS projecten, Deep End Film, Drift, Go Short, InScience, De Schoenfabriek, Het Eerste Uur, muZIEum, Bibliotheek De Mariënburg, Billy in Bottendaal, Doornroosje-Merleyn, Oddstream, St. Nicolaaskapel, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Het Besiendershuis, Nijmeegs Ontwerp Platform, Brebl, De Zeester, Fabrikaat, De Oversteek, Onbederf’lijk Vers, DZIGA, Collectief Derde Wal, Op Ruwe Planken, Radboud Reflects, De Zuiderlingen, ArtEZ, Galerie Marzee, Stichting Nachtburgemeester, De Smeltkroes en Theater Vier.