Nijmeegse punkrockband Ink Bomb brengt debuut-ep uit

Invincible Summer verschijnt 20 september

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Punkrockband Ink Bomb uit Nijmegen brengt 20 september hun debuut-ep Invincible Summer uit. Op de releaseshow in de Onderbroek in Nijmegen 24 september geven ook He Said No en The Biarritz Boys acte de présence. De ep is verkrijgbaar als cd en via streamingplatforms als Spotify en iTunes.

Invincible Summer bevat vijf nieuwe nummers, met twee versies van het nummer Stale: een versterkte versie en een akoestische variant. De drums zijn opgenomen door Kees de Waal in Café Weerlicht, de andere instrumenten zijn door de band zelf opgenomen en gemixt, en de mastering is gedaan door Nico van Montfort van XPZ Sound.

Ink Bomb is een punkrockband uit Nijmegen die muziek maakt in de traditie van Bad Religion, Descendents en Pears. De leden stapten begin 2015 voor het eerst samen het oefenhok binnen. Elk van hen had ervaring opgedaan in uiteenlopende bands als Superhero, Planet Eyelash en Anders Niemand en was op zoek naar zielsverwanten om een flinke dosis rauwe, melodieuze punkrock mee te maken.

Het resultaat: een zelfopgenomen demo met een explosie van vinnige punkrock met vlijmscherpe gitaarriedels, stuwende bassen, voortjakkerende drums en bezielde uithalen van een aan onbedaarlijke Weltschmerz lijdende zanger. Vervolgens speelde de band diverse shows in binnen- en buitenland. De podiumervaring vertaalde zich in de energieke songs die te vinden zijn op de debuut-ep Invincible Summer.