February Moon vertegenwoordigt Gelderland tijdens Sena Performers POPnl Award 2016

Landelijke bandwedstrijd presenteert regionale favorieten in Melkweg

Redactie 3voor12 Gelderland ,

De veertien afgevaardigde deelnemers van de Sena Performers POPnl Award 2016 zijn bekend. Gelderland wordt vertegenwoordigd door February Moon. Samen met Radio Eliza, AAPNOOTMIES, Abdomen, Wolftone, The Circle Remains, DOOXS, Here Be Dragons, Roots Creation, Mantra, Hard & Heady, Duke John, Daimy Lotus en Vikings in Tibet staan ze zaterdag 27 augustus in de Melkweg.

Een vakjury bepaalt uiteindelijk wie de Sena Performers POPnl Award 2016 wint. De winnaar ontvangt een prijzenpakket dat onder andere bestaat uit een bijdrage van € 5000,- uit het Sena Muziekproductiefonds, promotiefoto`s en de Muzikantengids. Ook dit jaar is er weer de Sena Performers Publieksprijs. De favoriete band van het publiek wint een geldbedrag ter waarde van € 3000,- uit het Sena Muziekproductiefonds. Alle veertien bands krijgen een eigen bus, zodat bezoekers uit het hele land naar de Melkweg kunnen komen.

February Moon

Al luisterend naar de klanken van February Moon word je meegenomen op een herfstwandeling door de dennenbossen van Scandinavië. In plaats van het Scandinavische landschap, is de band opgegroeid in omgeving Nijmegen en hebben ze elkaar ontmoet op het conservatorium in Enschede. De vijfkoppige formatie is ontstaan rondom singer-songwriter Hanne van Renesse. De muziek is tegelijkertijd zwaar en ook licht, bitter en zoet en troostend. Die troost ervaart de band zelf ook bij de muziek waar ze inspiratie vandaan haalt, zoals Daughter, London Grammar en Ben Howard. February Moon bracht recentelijk de ep Chapel Sessions uit en is de winnaar van de Roos van Nijmegen 2016.

De competitie

De Sena Performers POPnl Award is uitgegroeid tot een van de grootste bandcompetities van Nederland. Het is echter ook een showcasefestival waar bezoekers op één avond veertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien in twee zalen van de Melkweg. De Award is onderdeel van de Uitmarkt in Amsterdam die plaatsvindt op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus op het Museumplein, het Leidseplein en het Vondelpark in Amsterdam.

Tijdens de Sena Performers POPnl Award presenteren de provinciale popkoepels en die van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam de beste, opkomende bands uit hun regio aan publiek, pers en muziekindustrie. Eerdere deelnemers van de Sena Performers POPnl Award zijn onder andere Sarah-Jane, The Homesick, La Corneille, Town of Saints, Orange Skyline, Mister and Mississippi, Yori Swart, Kraantje Pappie en The Cool Quest. Vorig jaar won The Brahms de Sena Performers POPnl Award.

Sena Muziekproductiefonds

Het Sena Muziekproductiefonds is een fonds voor professionele muzikanten die een cd in eigen beheer willen uitbrengen. Met het Muziekproductiefonds geeft Sena muzikanten de gelegenheid opnamen van goede en exploiteerbare kwaliteit te maken die zowel op een fysieke drager als digitale content kunnen worden geëxploiteerd.