Spannende elektronische live-acts in Luxor Live vanaf september

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Liefhebbers van elektronische live muziek kunnen komend seizoen hun heil zoeken bij Luxor Live. Vanaf september brengt ze een nieuw maandelijks terugkerend concept op de planken onder de naam Elektroniche. Dit wordt een reeks avonden vol spannende elektronische live-acts, met artiesten die een brug slaan tussen dance, indie en synthpop.

Tijdens Elektroniche zullen eigenzinnige acts uit binnen- en buitenland optreden die met live-instrumenten het publiek aan het dansen weten te krijgen. Elektroniche is een collaboratie tussen danceplatform Luxor Night Live en producer Hömpfdingå. De programmeurs zijn druk bezig om spannende acts te boeken die eerder al op showcasefestivals en op de kleinere podia van Pitch Festival, Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole te zien waren.

Dollkraut heeft de eer om de eerste editie van Elektroniche op 8 september af te trappen. Deze Amsterdamse Tukker is een ware geluidstovenaar, en vooral live bewijst hij zijn eigenzinnige klasse. Bijgestaan door een drummer en een bassist, bespeelt Dollkraut analoge synthesizers en zweept hij het publiek op om te dansen. Met invloeden van 70’s disco, broeierige lo-fi, new wave en psychedelica heeft hij zijn  eigen aanstekelijke smeltkroes gecreëerd.  Support komt van De Trip.

Ook de datum van de tweede Elektroniche is inmiddels bekend: op zaterdag 1 oktober is het podium van Luxor Live voor Polynation met in het voorprogramma Involutary Muscle Movement.