Crowdfundactie voor journalistiek platform Achterhoekse popcultuur

€25.000 voor Behind the Corner binnen 60 dagen

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Sinds april 2015 publiceert het Achterhoekse muziekplatform Behind the Corner maandelijks verhalen, columns en opiniestukken over de Achterhoekse popcultuur. Samen met lezers, muzikanten en organisaties wil geestesvader Meindert Bussink voor 19 september middels een crowdfundactie €25.000 bij elkaar krijgen voor het voortbestaan en de professionalisering van Behind the Corner Popmagazine.

Bussink: "In de afgelopen jaren is er al heel veel van de Achterhoekse popcultuur gedocumenteerd en krijgen de verhalen een steeds groter bereik, maar nu is het tijd voor professionalisering, uitbreiding van het team en continuïteit voor de toekomst. Daarom hebben we met hulp van voordekunst.nl een platform gecreëerd, waarmee we dit bedrag willen crowdfunden. Ons plan is afgelopen weekend goedgekeurd en vanaf nu gaan we met z’n allen ‘met de digitale melkbusse de boer op’."

In een filmpje op de website spreken al tientallen Achterhoekse muzikanten van Normaal tot De Staat hun steun uit voor Behind the Corner en deze actie. De redactie hoopt dat zo veel mogelijk mensen hen wil steunen met een financiële bijdrage.

Op de voordekunst-website kun je alles lezen over het project en een financiële bijdrage leveren. Voor die bijdrage krijgen donateurs dan een gepaste tegenprestatie. Zo kun je al vanaf 15 euro een donatie doen en dan blijf je op de hoogte van alle mooie verhalen en diverse acties en kortingen. Je kunt uiteraard ook iets, of veel, meer doneren.

Tegenprestaties voor hogere giften zijn bijvoorbeeld een Behind the Corner-jaarlidmaatschap, het exclusieve boek dat begin 2017 zal verschijnen, een speciaal CD- en platenpakket, exclusieve muzieklessen van Achterhoekse topmuzikanten, een bijzonder diner met de Achterhoekse muziekindustrie of zelfs een exclusief huiskamerconcert.