Roos van Nijmegen 2016: finalisten finale 19 mei in Doornroosje bekend Roos van Nijmegen 2016: finalisten finale 19 mei in Doornroosje bekend

, Redactie 3voor12 Gelderland

Roos van Nijmegen 2016: finalisten finale 19 mei in Doornroosje bekend

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Na de 3 voorrondes achter de rug te hebben is de jury eruit. Sarah Jurassica Parker, CYNBEL en February Moon hebben een plekje in de finale. Ook krijgt Home for Supper dankzij hun uitgebreide fanbase een welverdiende plek in de finale. Die finale is 19 mei in Doornroosje.

February Moon

February Moon is een indiepop/post-rock band die je luisterend naar hun klanken mee neemt op een herfstwandeling door de dennenbossen van Scandinavië. In plaats van Scandinavië, is de band opgegroeid in omgeving Nijmegen en hebben ze elkaar ontmoet op het conservatorium in Enschede. Het verdriet van de frontvrouw wordt geuit in bitterzoete en troostende muziek.

CYNBEL

De Nijmegen-Aaltense rockband CYNBEL schroomt het grootse geluid niet. Met opzwepende indie-poprock weet het trio zowel popzalen als festivalweides in beweging te brengen. Drummer en leadzanger Timon Hoitink start samen met gitarist Ricardo te Kolste en bassist Wolter Jetten de band, waarmee ze laten horen dat het niet alleen blues is dat de klok slaat in de Achterhoek.

Home for Supper

Home for Supper is een pop/rock band met eigen muziek. Mede dankzij de catchy refreintjes en de lekkere typerende 'Home for Supper-sound' die bestaat uit een goede stem, dikke gitaren en strakke drums ligt de muziek lekker in het gehoor.

Sarah Jurassica Parker

Sarah Jurassica Parker is in 2012 opgericht door drie vrienden die meer zochten in hun muziek. De indie/surf/garagerock klinkende muziek van Sarah Jurassica Parker gaat alle kanten op. Smeuïge gitaarriffs met beukende drums en dronende bass worden afgewisseld met een stukje klassiek.

Naast roem wordt er gestreden om een prijzenpakket:

  • drie dagen studiotijd voor een complete demo- of singleproductie bij BigMouth Music
  • mastering van de opnames bij Gold Soundz Mastering
  • een waardebon van Stockenhof Muziek ter waarde van € 200,-
  • bandcoaching door Stichting Pan
  • een kortingsbon van 100 euro voor het persen van een cd bij Indieplant
  • fysieke en digitale distributie van de debuut-ep door Kroese Records

De winnaar van de publieksprijs gaat ervan door met een professionele fotoshoot door Take Two Communication.

Tickets voor de finale zijn te verkrijgen via www.doornroosje.nl.
Voor meer informatie: www.roosvannijmegen.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland