Plakfestival, 40 jaar tegen de stroom in Plakfestival, 40 jaar tegen de stroom in

, Redactie 3voor12 Gelderland

Plakfestival, 40 jaar tegen de stroom in

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Op zaterdag 21 mei 2016 bestaat collectief Café De Plak uit Nijmegen 40 jaar. Dat wordt groots gevierd met een festival van 13.00 tot 2.00 uur in De Kube op het Honig Complex in Nijmegen West. Met bands, dj’s, theater, barkeepers en klanten van toen tot nu.

In 1976 opende Café de Plak haar deuren aan de Bloemerstraat in Nijmegen. Sindsdien is De Plak een drukbezocht café, waar minderheden een meerderheid vormen. Al veertig jaar heeft De Plak een belangrijke rol gespeeld bij de emancipatie van groepen mensen die dat nodig hebben. Homo’s en lesbo’s voelen zich vanaf het eerste uur thuis in de Plak. In de jaren 70 waren het de gastarbeiders, in de jaren 80 Surinamers, Antillianen en de punkbeweging. Sinds afgelopen winter is het café een toevluchtsoord voor Heumensoordelingen. Iedere zondag wordt de tafel gedekt voor en door Syriërs.

Ook achter de bar staat diversiteit hoog in het vaandel: in Café de Plak werken van oudsher mensen van allerlei pluimage, nationaliteiten en geaardheden. Café De Plak is een stichting met een ideële doelstelling: Activiteiten bedoeld om ‘structuren te doorbreken die mensen onvrij maken’, kunnen al jaren op steun van de Plak rekenen. Hte café laveert met succes al veertig jaar lang met stromen mee én er tegenin, steeds met oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en noodzakelijkheden

Bij de voorbereidingen van het festival op 21 mei zijn alle Plakgeneraties vertegenwoordigd. Het belooft een groots en meeslepend feest te worden waar een bont gezelschap aan Nijmeegse artiesten optreedt en alle vrienden, oud medewerkers van De Plak van harte welkom zijn.

21 mei bestaat Cafe De Plak 40 jaar
Dat viert Cafe De Plak met het Plakfestival in De Kube in het Honig Complex Nijmegen, van 13:00 tot 02:00 uur.

De week ervoor gaat Radio De Plak de lucht in. Van maandag 16 mei t/m vrijdag 20 mei zenden ze via internet dagelijks De Plak Top 40 uit. Van 18:00 tot 21:00 uur, live vanuit het café.

Doe mee aan De Plak Top 40
Vul jouw persoonlijke top 10 in van de afgelopen 40 jaar. Uit de lijstjes wordt De Plak Top 40 samengesteld. Om het geheugen op te frissen heeft De Plak de favoriete Plakhits aller tijden bij elkaar gezet. Publiek kan hieruit kiezen, maar mag ook andere nummers invullen. Ga naar www.cafedeplak.nl/radio-de-plak en vul daar je lijst in vóór 1 mei 2016.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland