Oranjepop presenteert complete line-up voor woensdag 27 april Oranjepop presenteert complete line-up voor woensdag 27 april

, Redactie 3voor12 Gelderland

Oranjepop presenteert complete line-up voor woensdag 27 april

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Woensdag 27 april wordt het Nijmeegse Hunnerpark omgetoverd tot een van de mooiste festivalterreinen van Nederland. Op het programma: van hiphop tot singer/songwriters, indie, garage en blues, Oranjepop heeft het. Lokale bands zijn goed vertegenwoordigd. Naast Shaemless treden onder meer Einfach Kurt, Zamora en Wolves Dressed in Sheep op.

The Brahms en Sue the Night werden door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent en scoorden vorig jaar beide een megahit op de radiozender. The Grand East is de wedergeboorte van Achterhoekse bluesrockers Texas Radio, die al menig festival op hun cv hebben mogen schrijven. Bombay is helemaal terug van (eventjes) weggeweest, met een nieuw album én een nieuwe drumster is wereldverovering niet ver weg meer. De psychedelische krautrock van zZz zal Oranjepop 2016 naar hogere sferen tillen.

Dansen
'All the way' from Ireland komen The Eskies, die met hun vintage gipsyfolk het hele Hunnerpark zullen laten dansen. Jungle by Night heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als een van de beste festivalbands die Nederland rijk is. De reputatie van De Likt snelt de Rotterdamse hiphoppers vooruit, zo zijn ze inmiddels bevestigd voor Damaris, Paaspop en de Zwarte Cross. Ook degenen die het liever wat meer elektronisch horen komen op Oranjepop aan hun trekken: Polynation zal het festivalterrein met hun mix van techno en wereldmuziek doen schudden.

'Locals' goed vertegenwoordigd
Naast Shaemless, die als winnaar van de Roos van Nijmegen 2015 een plek op Oranjepop wonnen, zijn de locals dit jaar goed vertegenwoordigd op de podia in het Hunnerpark. De Tipi wordt gevuld met regionale beroemdheden als Einfach Kurt, Julie Scott en Zamora. Disci x Lerrie en Wolves Dressed in Sheep behoren tot de meest veelbelovende acts in de Nijmeegse scene en Janne Schra is inmiddels toch ook genoeg ingeburgerd om voor Nijmeegse door te gaan. St. Tropez klinkt misschien internationaal, maar de roots van deze garagerockers liggen 'gewoon' in Nijmegen.

Volledige line-up Oranjepop 2016
Jungle by Night, Bombay, Janne Schra, St. Tropez, Sue the Night, De Likt, zZz, The Brahms, The Eskies, Wolves Dressed in Sheep, Disci x Lerrie, Polynation, Shaemless en The Grand East. Vanzelfsprekend is de Tipi, de meest intieme locatie van het festivalterrein, ook weer onderdeel van het programma. Onder andere Julie Scott, Einfach Kurt, Madagaskar, Nomadic Drive en Zamora zullen hier acte de présence geven.

In samenwerking met de bibliotheek en Cultuur op de Campus worden onder de naam 'Zuivere Koffie' artiesten geïnterviewd over hun favoriete literatuur. De Nijmeegse helden van De Tropen verzorgen aan het eind van de dag de Silent Disco.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland