NO blues komt met speciale Record Store Day-uitgave op vinyl

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Voor het eerst verschijnt de wereldmuziek van NO blues op vinyl. Speciaal voor Record Store Day komen de grondleggers van het genre Arabicana met het beste van tien jaar NO blues. Het gaat om een gelimiteerde opgave die enkel op vinyl verschijnt en de hoogtepunten bevat van een decennium lang Arabicana: een mix van Arabische muziek en Americana.

Titel

NO blues is arabicana – een genre ‘coined’ door de band zelf – een unieke mix van americana (folk, blues, country) en Arabische muziek. NO blues bestaat uit Ad van Meurs (zang, gitaar), Haytham Safia (zang, u’d), Osama Maleegi (percussie), Anne-Maarten van Heuvelen (zang, bas) en Ankie Keultjes (zang, synthesizer). De band is ontstaan uit productiehuis Oost-Nederland (ON).

In de afgelopen jaren heeft de band verschillende albums uitgebracht: Farewell Shalabiye (2005), Ya Dunya (2007) met gastbijdragen van Tracy Bonham, Lumen (2009), Hela Hela (2010) en dubbelalbum met live-tracks Kind of NO blues (2013). In 2015 vierde de band zijn tienjarig bestaan met het zesde album: Oh Yeah Habibi.

Op Record Store Day - zaterdag 16 april - presenteert de band The best of ten years NO blues tijdens een instore in Kroese Nijmegen om 16:00. De plaat wordt niet digitaal gedistribueerd, maar is enkel online en in de lokale platenzaak te koop.