Debuutalbum Nijmeegse band Juneville verschijnt 6 mei op Kroese Records

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Juneville is afkomstig uit Nijmegen en is momenteel bezig met de voorbereidingen voor de releaseshow van hun debuutalbum in Doornroosje. Junevilles debuutalbum 'In the Garden' wordt vrijdag 6 mei via Kroese Records uitgebracht: de releaseshow is een dag later.

Titel

Juneville is de band van Pieter Nabbe. Voor zijn veertigste had Pieter nog nooit één echte noot gezongen, laat staan een heus liedje geschreven. Dit veranderde enkele jaren terug in 2013. In dat jaar verloor hij een erg dierbare vriend en het verwerken van dat verlies gaf Pieter de inspiratie een liedje te schrijven. Het leverde het nummer 'Take a Ride' op. Al snel volgden meerdere nummers.

Hoewel Pieter op muzikaal vlak nauwelijks ervaring had, herkenden een aantal gerenommeerde muzikanten zijn muzikale talent en wist hij zich snel verzekerd van goed muzikaal gezelschap. Met behulp van deze muzikanten bracht Pieter in 2014, toen nog onder zijn eigen naam, in eigen beheer de ep Take a Ride uit. Nu, twee jaar later, heeft hij een vaste band achter zich. Besloten is om onder de bandnaam Juneville verder te gaan.

Juneville maakt muziek met een rustige, warme en melancholiek sfeer. De bands minder = meer credo levert subtiele en integere popsongs, in de stijl van Nick Lowe, Bryan Ferry, Nick Cave en Richard Hawley, op.

Vrijdag 6 mei zal In the Garden door Kroese Records landelijk, zowel fysiek als digitaal, worden uitgebracht. De presentatie van In the Garden is zaterdag 7 mei in Doornroosje, met gastmuzikanten Pieter Klaassen (gitaar), Paul Elshout (bügel) en een strijkkwartet van het Nijmeegs Strijkersgilde.