Zaterdag 16 april 29e editie van Billy in Bottendaal met (inter)nationale namen Zaterdag 16 april 29e editie van Billy in Bottendaal met (inter)nationale namen

, Redactie 3voor12 Gelderland

Zaterdag 16 april 29e editie van Billy in Bottendaal met (inter)nationale namen

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Nog een paar nachtjes slapen en dan strijkt Billy wederom neer in Bottendaal. Zaterdag 16 april is er de 29e editie van Billy in Bottendaal, een rockabilly kroegenfestival, verspreid over de hele wijk. In 8 kroegen spelen in totaal 10 bands vanaf 21:00 uur een avondvullend programma. Daarbij veel kwaliteit van eigen bodem, maar ook internationale namen zoals Shorty Jetson, Doghouse Sam en Eastville Sinner uit België. Het toefje op de internationale taart is King Salami and the Cumberland 3 uit Londen, Engeland.

Voor 6 euro koop je bij iedere deelnemende kroeg een passe-partout, waarmee je vervolgens bij alle deelnemende kroegen naar binnen kunt. De deelnemende kroegen zijn de Plupub, Café Ergens, Restaurant Koks en Ko, het net geopende Restaurant Jambon, Café De Kluizenaar, Café Maxim, de Thiemeloods en Café St. Anneke.

Het is niet alleen pure rockabilly wat er tijdens Billy in Bottendaal de podia bestijgt. Op diverse locaties worden uitstapjes gemaakt naar blues, swing, country, rock 'n roll, hillbilly en rhythm 'n blues. Vorige edities was er altijd een afterparty in de Plufabriek. Dat is veranderd, dit jaar heeft iedere kroeg z'n eigen afterparty.

De organisatie van Billy in Bottendaal is vanaf dit jaar in handen van Mark Starrenburg en Stefan Hoevenaars. "Dit jaar doen we overdag niets in het Thiemepark omdat we onze handen vol hebben aan het voor het eerst organiseren van dit festival. Maar volgend jaar is de 30e editie en daar willen we natuurlijk wel op een bijzondere manier bij stil staan."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland