#4DF16: Disci x Lerrie spelen kleinschalige thuiswedstrijd #4DF16: Disci x Lerrie spelen kleinschalige thuiswedstrijd

Nijmeegse rappers bouwen bescheiden block party op Wintersoord

, Matthijs Loermans

#4DF16: Disci x Lerrie spelen kleinschalige thuiswedstrijd

Nijmeegse rappers bouwen bescheiden block party op Wintersoord

Matthijs Loermans ,

Rapper Discipline timmert alweer een tijdje aan de weg. Voorheen nog samen met producer Rather Real, nu heeft hij de handen ineengeslagen met beatmaker Lerrie als zijnde Disci x Lerrie. In februari presenteerde het duo haar debuutplaat Gekkenwerk in een uitverkocht Merleyn. Bibliotheekrap over lome beats, live aangevuld met twee gitaristen.

Normaliter staan het Eurocafé en Café de Buurman in Nijmegen niet bepaald bekend om hun affiniteit met hoogstaande livemuziek, maar anything goes tijdens de Vierdaagsefeesten en dus is er dit jaar zowaar een podium te vinden. Zo rond elven begint het zijstraatje aardig vol te lopen met hiphopfans die zin hebben in een feestje.

Disci en MC Jeroentje voelen zich als een vis in het water op Wintersoord. Voor aanvang van de show loopt het tweetal relaxed door de zijstraat om hier en daar wat handen te schudden en bij te kletsen met vrienden en bekenden. Als de twee gitaristen klaar zijn met de soundcheck kan de show eindelijk beginnen. Alhoewel, het begin van het optreden wordt getergd door geluidsproblemen en we zien Disci (al rustig door rappend) regelmatig heen en weer lopen naar de geluidsman om orde op zaken te stellen. Het duurt dan ook even voordat de show echt op gang komt maar de alternatieve studentenrap van Disci x Lerrie slaat goed aan bij het publiek. Sfeervolle beats met invloeden van soul en funk, aangevuld met live-elementen.

En werkt dat, die live-elementen?
Jazeker. We zien het natuurlijk steeds vaker voorkomen binnen de hiphop. Waar acts als Typhoon en Pete Philly & Perquisite live worden bijgestaan door een voltallige band, kiezen Disci x Lerrie enkel voor twee gitaristen. Hoewel het op de achtergrondvocalen na niet altijd helemaal duidelijk is wat de toegevoegde waarde van de gitaristen is, maar dat is wellicht ook te wijten aan de geluidsproblemen. De sfeer is er gelukkig niet minder om. De handen gaan enthousiast op en neer, er wordt meegerapt en zelfs gesprongen. De vergelijking met een soort Nederlandstalige Pete Philly & Perquisite is sowieso niet ver weg, tot aan de karakteristieke bril en pet van Disci toe. Instrumentaal zit de boel goed in elkaar, de beats van Lerrie zorgen voor een laidbacksfeer en Disci’s teksten over nachten doorhalen in de universiteitsbibliotheek worden enthousiast ontvangen door het publiek. Een gezellig feestje, maar als de heren volgend jaar door willen stomen naar de grotere podia zal de act toch echt strakker in elkaar moeten zitten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland