#4DF16 Sven Hammond heeft het nog steeds: soul #4DF16 Sven Hammond heeft het nog steeds: soul

Rasmuzikanten laten frontman Peroti shinen

, Theo Miggelbrink

#4DF16 Sven Hammond heeft het nog steeds: soul

Rasmuzikanten laten frontman Peroti shinen

Theo Miggelbrink ,

Ooit heette de naar de toetsenist en beroepsbaarddrager Sven Figee vernoemde band Sven Hammond Soul. Waarom ze dat 'Soul' uit de naam geschrapt hebben is niet helemaal duidelijk. Want met een zanger als Ivan Peroti klinkt een nummer toch al gauw soulvol.

Stipt om tien uur treedt de band rond toetsenist Figee aan op het buitenpodium van Festival Op 't Eiland. Dat podium is dit jaar kleiner dan eerdere edities en als je de muziek goed mee wilt krijgen moet je redelijk vooraan staan. De versterking is niet zodanig dat je deze 'main stage' over het hele veld goed kunt horen. Maar degenen die zich op de eerste rijen bevinden krijgen een fraaie show van een soepel spelende band. Een band waarin vooral voor zanger Ivan Peroti een glansrol is weggelegd.

Maar hoe zit dat dan met die naam?
Het blijft een beetje vreemd dat de band de naam Sven Hammond draagt. Zeker nu zanger Peroti zich zo nadrukkelijk tot middelpunt opwerpt met zijn gloedvolle vocalen. Dat doet overigens niks af aan de muziek, het blijft gloedvolle soul en soulvolle rock. En qua looks is de naamgever van de band nog steeds het meest markante bandlid.

Heeft zo'n strak spelende band nog hoogtepunten?
Qua hoogtepunten vallen vooral 'Choosy Lover' (met fraaie vertraging) en lekker lang uitgesponnen toegift 'Happy People' op. Bij dat laatste nummer toont Peroti zich een rasentertainer als hij dames uit het publiek op het podium vraagt en het publiek collectief danspasjes laat uitvoeren.

Is er dan helemaal niks aan te merken op Sven Hammond?
Nee, eigenlijk niet. Al voelt zo'n strak musicerende band af en toe een tikkeltje te gelikt. Maar hé, da's af en toe stiekem best lekker.

Sven Hammond

Sven Hammond

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland