#4DF16: Drive Like Maria opent Valkhof stevig met mellow vibe

Belgisch-Nederlandse rockers doen waar ze het best in zijn

Theo Miggelbrink ,

Het Belgisch-Nederlandse Drive Like Maria timmert al enige jaren met succes aan de weg met hun mix van klassieke rock en stoner met melodieuze feel. Als relatief grote naam weten ze het Valkhofpark daarom ook al snel vol te trekken als opener op de vroege avond. Het kakelverse album 'Creator' zorgt daarbij ongetwijfeld ook voor de nodige nieuwsgierigheid bij fans.

Bij de akoestisch opener 'Nighthawk' komt frontman Bjorn Awouters alleen het podium op voordat de overige bandleden zich bij hem voegen wanneer de drums en gitaren invallen. Deze fraai gezongen opener verrast en maakt zeker nieuwsgierig naar de nieuwste schijf.

Wordt er alleen nieuw werk gespeeld?

Zeker niet. Al bij tweede song 'I Am On A Train' grijpt de band terug op hun succesvolle debuut Elmwood. Maar de afwisseling van oud en nieuw voelt volkomen natuurlijk.

Valt er dan helemaal niks aan te merken op het optreden?

Eigenlijk niet. Ondanks nieuwe bassist Maarten van Damme is Drive Like Maria een fantastisch op elkaar ingespeelde band. Dat wordt vooral duidelijk in het traag opgebouwde en lekker lang uitgesponnen 'Black Horses' dat boven de zeven minuten klokt.

Wat is dan de kracht van Drive Like Maria?

De band moet het niet hebben van een flashy podiumpresentatie. Dit zijn gewoon drie heren en een dame die doen waar ze goed in zijn. De stevige songs klinken altijd melodieus. En daardoor heeft het optreden ondanks het nodige gitaargeweld een heerlijke mellow-feel. Dat zonnetje dat doorbrak aan het begin van de avond is vast gaan schijnen uit pure nieuwsgierigheid naar Drive Like Maria's optreden.