#4DF16: Vierdaagsewandelaar Jordi Repkes heeft nog energie genoeg

Weurtenaar speelt enthousiast voor natgeregend publiek

Heyta Melssen ,

Om 17.45 uur barst het noodweer los boven Nijmegen. Het Valkhofpark, waar zojuist de bandleden en het eerste publiek zijn gearriveerd, wordt ontruimd. Harde windvlagen gooien de nog lege vuilcontainers in het rond en de regen zet het park en de podia in een mum van tijd onder water. Gelukkig drijft de bui snel over en wordt het park weer vrijgegeven. Iets later dan gepland kan het optreden beginnen en krijgt Jordi Repkes alsnog de kans zijn hele set te spelen.

Zo snel als het park was leeggeruimd, zo snel stroomt het ook weer vol. Veel fans zijn speciaal gekomen om de jonge singer-songwriter uit Weurt weer aan het werk te zien. Jordi begroet iedereen enthousiast en vertelt dat hij eerst nog 'even' de 50 kilometer heeft afgelegd. Het was warm en afzien vandaag. Maar: "Het vooruitzicht op dit optreden hield me op de been. Ik laat straks mijn blaar wel doorprikken." En dit optreden in het Valkhof is niet zijn enige deze week. Donderdag, als onderbreking van zijn wandeltocht, speelt hij ook in Groesbeek.

Tot zover de sport en het weer. Maar kan Jordi ook muziek maken?

Nou en of. Zijn inspiratie vindt hij in bands als Dire Straits en Pink Floyd en daar heeft hij goed naar geluisterd. Sterker nog, voortbordurend hierop heeft hij een eigen sound ontwikkeld met nummers als 'Remember Sem' en 'Brother Oh Brother'. Beide worden door het publiek spontaan meegezongen.

Zijn eerste cd is uitgekomen in februari van dit jaar, dus de meeste nummers vanavond zijn bekend. Maar hij speelt ook twee nieuwe songs waarmee hij in oktober de studio in gaat.

Jordi stond als vijfjarige al met een gitaar van zijn vader in zijn handen, hoewel hij nog geen noot kon lezen. Die gitaar heeft hij eigenlijk nooit meer neergelegd. Al tijdens zijn middelbare schooltijd speelde hij in diverse bands en sinds 2015 schrijft hij zijn eigen nummers voor de Jordi Repkes Band.

Op dit moment bestaat die band, naast Jordi zelf op gitaar en zang, uit Vincent Fraenkel op keys, Jens Huigen op bas en zijn broer Ramon op drums. Heel leuk om te zien hoe de bandleden met elkaar omgaan, de blikken van verstandhouding als het goed klinkt. Tenslotte was dit pas het tweede optreden in deze bezetting.

Dit smaakt naar meer?

Dit smaakt absoluut naar meer. Jordi is een geweldige gitarist, schrijft mooie songs en zijn enthousiasme in de richting van het publiek werkt aanstekelijk. Wellicht een volgende keer op een van de grotere podia in het Valkhof? Want een optreden op primetime verdient hij zeker.