#4DF16: Storksky serveert moddervette rifs met overtuiging

Zinderende finale blijft achterwege door foutje in de programmering

Theo Miggelbrink ,

Storksky, het duo rond zanger-gitarist Michiel Claessen en Roy Moonen, trad tot voor kort altijd op met vogelmaskers. Op het Valkhof Festival hebben ze die thuisgelaten en komen er frisgewassen koppies onder de maskers vandaan. Maar laat je niet misleiden door het keurige uiterlijk van beide heren. Een ijzervreter als Queens Of The Stone Age's Josh Homme zou zich niet schamen voor de muziek van het duo.

Het valt niet te ontkennen dat de Californische woestijnrockers duidelijk Claessen & Co hebben beïnvloed. Al bij het vierde nummer spelen ze de Queens Of The Stone Age-klassieker 'The Lost Art Of Keeping A Secret'. Storsky is daarnaast ook sterk beïnvloed het rockduo Royal Blood.

Storksky

Storksky

Zoveel sterke voorbeelden, dat moet wel tot een explosieve set met een zinderende finale leiden?
Dat klopt. Tenminste, de set is explosief genoeg. Michiel Claessen weet het publiek zelfs te verleiden tot een moshpit. Maar door een foutje in de programmering blijft de zinderende finale helaas achterwege. Om zeven uur, met nog bijna een kwartier officiële speeltijd op de klok, maant de stagemanager van het Arc-podium de heren tot stoppen omdat Donnerwetter in de startblokken staat. Hierdoor krijgt kersverse single 'Fracas Maracas' niet de uitvoering die het verdient. Het concert gaat daardoor toch een beetje als een nachtkaars uit. Jammer,  Storksky  verdiende haar zinderende finale.

Dat vraagt om revanche, lijkt mij?
Oh, zeker. Liefst op een groter podium en eventueel in een rechtstreekse battle met Donnerwetter.