#4DF16: Navarone laat Plein '44 uit haar voegen rocken

Een ouderwets rockfeestje in Nijmegen

Marlies Rothoff ,

Na een kleine tournee in Europa zijn de heren van Navarone naar Nijmegen gesneld om tijdens de Vierdaagsefeesten op te treden. Een thuiswedstrijd voor de band. Plein '44 barst in de tussentijd zowat uit haar voegen voor het optreden begint. De Nijmeegse band is geliefd door haar fans aan het thuisfront.

Waar is dat feestje?

De heren komen op, zetten in en nemen het publiek meteen mee in hun optreden. De scheurende gitaren en de snerpende stem van Merijn laten alles meteen vertrouwd voelen. Ze lijken wel wat mak vandaag, maar het maakt het publiek niet uit. Merijn maakt veel praatjes tussendoor en communiceert leuk. Hij staat relaxt op het podium, je kunt merken dat dit hun publiek is.

Wie is dat publiek?

Navarone is ooit begonnen bij Dollars als bandje en nu zie je nog steeds de trouwe schare Dollarsgangers verdeeld staan over het publiek. Ze weten wat ze kunnen verwachten en feesten lekker met de heren mee. Ze brullen de bekende nummers als 'Red Queen Effect' en 'December' helemaal mee en staan glunderend te lachen als er meer bekende tonen over het plein schallen. 

Wat zijn de hoogtepunten?

Op het optreden is niets aan te merken. Het is wat je van Navarone kunt verwachten. Flink wat gitaren, een doorstampende drum en een fijn samenspel van de heren op het podium. Het absolute hoogtepunt is toch wel weer het nummer 'Wander', dat de heren als afsluiter gebruiken. Ze rocken niet alleen het nummer keihard de boxen uit, maar laat het publiek ook meedoen door een hard/zacht teken te verwerken in het optreden. Waardoor het hele publiek harder of zachter meezingt op het teken van Merijn. Met het laatste refrein gaat iedereen uit zijn dak en staat een groot deel van het publiek te springen op de laatste noten van het nummer. 

Was er eigenlijk nog iets nieuws deze avond?

Jawel, de heren kondigde tussen het optreden nog even aan dat hun nieuwe album 22 oktober in Doornroosje gepresenteerd wordt. Een avond om vrij te houden in je agenda dus.