#4DF16: Less Win prima voorprogramma voor postpunkavond Valkhof

Deens trio rammelt de maandag lekker op gang

Robin Oostrum ,

De maandagavond is officieel al geopend door bands als Juneville en Klangstof, variërend van melancholische alternatieve country tot indiedance. Nu is het tijd voor het hoofdprogramma.

Bedoel je dat we een ander genre gaan horen?

Ja, met de line-up deze maandag kunnen we dit gerust een thema-avond noemen op het Valkhof: post-punk is de gemene deler. Aan de Denen van Less Win de taak om de avond in te luiden.

Denen dus, uit Kopenhagen. Het trio maakt post-punk van het rammelende soort: de ritmesectie zorgt voor het hoge tempo, terwijl de gitarist er losjes - maar in hetzelfde hoge tempo - een melodie overheen legt. Zingen doen ze opvallend genoeg alledrie, om de beurt.

Rammelen is altijd gevaarlijk, klinkt het wel als een geheel?

Jawel, en waar het wel uit de bocht vliegt lijkt dat bewust. Het is eerlijk gezegd wel even lekker ook, zo'n stoot aan rauwe energie na al die bandjes die meer aandacht van de luisteraar vereisen. Al horen we in drie kwartier minder variatie dan de constante wisseling van leadzanger doet vermoeden.

Prima en vooral niet meer dan dat?

Goede samenvatting. Of een uitstekend voorprogramma voor Rats on Rafts en Protomartyr later vanavond, zo kun je het ook zien.