De aftrap vandaag op het Entree Podium is voor Cymbaline. Deze jonge Nijmegenaren laten zich, net als Jacco Gardner, PAUW, Mysterons en het eveneens Nijmeegse Eerie Wanda, beïnvloeden door jaren zestig Psychedelica. En dat doen ze met het nodige enthousiasme. De zanger beschikt bovendien over een stem die aan Noel Gallagher doet denken.

Dat klinkt veelbelovend. De ideale aftrap voor deze zesde Valkhofdag lijkt me?

Klopt, al valt er ook het een en ander af te dingen op de set. Soms is de zang van zanger Jeroen Rondeel verre van zuiver (iets dat hij ruiterlijk toegeeft en wijdt aan een week lang feestvieren). Daarnaast heeft de band ook nog iets meer podiumervaring nodig om helemaal te overtuigen. Daar staat tegenover dat ze een fraai stukje 'Polythene Pam' van The Beatles in hun song 'Rooftop Ravens' verwerken. De Growlers-cover 'Good Advice' is ze op het lijf geschreven.

Cymbaline

Cymbaline

Genoeg te genieten dus, maar toch niet helemaal overtuigend?
Dat zou je kunnen zeggen. De schoonheidsfoutjes compenseert Cymbaline ruimschoots met enthousiasme en spelplezier. En met iets meer ervaring kan de band beslist nog groeien.

Toch een 'must see' dus?
Beslist. Al is de band nu nog een 'groeidiamantje'. Eén van de belangrijkste troeven van Cymbaline is dat ze zich laat beïnvloeden door psychedelische helden uit de jaren zestig zonder dat het geforceerd aanvoelt. Het is een kwestie van tijd voordat de band daarmee een heel eigen geluid gevonden heeft.