#4DF16: The Super Soakers tonen potentie

Zonnige punkrockers uit Oploo passen prima op 't Valkhof

Matthijs Loermans ,

The Super Soakers mogen zich dit jaar de beste studentenband van Nijmegen en omstreken noemen. Met hun rammelige surfrock overtuigde de band jury en publiek tijdens de finale van talentenwedstrijd Kaf en Koren. Vanavond mogen de jongens hun prijs claimen: optreden op het Valkhof tijdens de Vierdaagsefeesten.

"Wij zijn The Super Soakers en wij komen muziek maken, terwijl jullie lekker zitten te eten of iets anders… eet smakelijk!" Met Brabantse gastvrijheid groet frontman Mart het Valkhof. Het is rond etenstijd en het merendeel van het aanwezige publiek geniet dan ook aan de picknicktafels van een hapje en een drankje in de zon. Voor het minipodium, op steenworp afstand van de mainstage, heeft zich toch een groepje fans verzameld die klaar zijn voor frisse 'beach flavoured rock', zoals de heren het zelf omschrijven.

En kan dat, rocken tijdens etenstijd?

Ja hoor. Het viertal uit Oploo oogt eerst misschien nog wat nerveus, maar wat we horen klinkt goed en het nieuwe werk maakt nieuwsgierig naar de studioversies. "De vorige keer dat we in Nijmegen stonden, kregen we te horen dat ze alleen 'houdoe' konden verstaan. Ik hoop dat dat vandaag beter gaat", refereert Mart aan de vorige recensie op deze site. Dat is dit keer zeker het geval en zijn zuidelijke charme werkt aanstekelijk. Dat die nieuwe nummers af en toe wat slordig worden ingestart, is ze dan ook snel vergeven.

Het is nog te vroeg om echt los te gaan, maar de energieke rock met invloeden van surf en punk is prima te behappen rond dit tijdstip. Als het nieuwe werk er wat strakker in zit, zien we The Super Soakers graag terug op een wat groter podium en op later tijdstip. Houdoe en bedankt!