#4DF16: Smokey Joe & The Kid blenden hun 'hillbilly hop' met Caraïbische feel

Bordeauxse beatmakers bouwen feestje met Britse rapper MysDiggi

Theo Miggelbrink ,

Het Bordeauxse duo Smokey Joe & The Kid krijgt live flink wat versterking. Voor de vocals hebben ze Londonse rapper MysDiggy gerekruteerd en de blazerssectie is aangevuld met afwisselend banjo en bas. Het zorgt voor een volledig bandgeluid. Een bandgeluid dat de ene keer een Caraïbische feel heeft en dan weer uit de binnenlanden van Louisiana lijkt te komen met een cajun- en dixieland flavoured sound.

Wordt dat niet al teveel een ratjetoe aan stijlen?

Op papier klinkt dat misschien zo, maar live werkt het prima. Smokey Joe & The Kid maakt er sowieso geen geheim van waar ze hun inspiratie vandaan halen: na drie nummers spelen ze een uitgebreide medley spelen waarin vooral veel flarden Cyprus Hill voorbij komen.

Slaat de exotische vibe ook een beetje over op het publiek?

Dat kijkt, ondanks dat de weergoden op deze eerste Vierdaagsedag prima meewerken, de kat nog een beetje uit de boom. Als openingsact op Arc heeft Smokey Joe & The Kid ook de pech dat ze start voor een half gevuld veld. Al begint het na een paar nummers flink drukker te worden.

Smokey Joe & The Kid

Smokey Joe & The Kid

Heeft Smokey Joe & The Kid nog een geheim wapen?

Dat is MysDiggy - qua uiterlijk een dubbelganger van Baron Samedi, de Bondschurk uit Live & Let Die - hij ontpopt zich tot een ware master of ceremonie die het publiek al na een paar nummers enthousiast mee laat schreeuwen. Hij kan het echter niet laten om "don't scream, don't even make a sound" te blijven herhalen als het publiek bij het laatste nummer nog niet enthousiast genoeg meezingt.

Dat neemt niet weg dat Smokey Joe & The Kid een prima opener is. En wanneer is ze later op de avond hadden gespeeld, had hun optreden ongetwijfeld voor meer vuurwerk gezorgd.