Wereldrecordpoging meeste concerten in 24 uur

Muzikale elfstedentocht van Donnerwetter op 6 september

Redactie 3voor12Gelderland ,

De Arnhemse band Donnerwetter geeft zondag 6 september binnen 24 uur elf liveoptredens in evenzoveel steden. De band doopte de mini-tour tot ’The 24 hour World Record Tour’. Het wereldrecord staat momenteel op 10 optredens.

Donnerwetter werd opgericht door Rocco Ostermann en Wout Kemkens, beide bekend van Shaking Godspeed. De band stond deze zomer o.a. op het Valkhof Festival en Pedro Pico Pop. Donnerwetter bestaat uit Rocco Ostermann (zang/gitaar), Mike Visser (drums), Matthijs Stronks (toetsen) en Wout Kemkens (gitaar).

Donnerwetter maakt spannende muziek van rauw tot romantisch, zwalkend tussen country, rock-‘n-roll en blues, waarbij de nootjes af en toe vreemd dwarrelen in navolging van inspiratiebronnen als Zappa, Captain Beefheart en Howlin’ Wolf en een knipoog naar Elvis.  Ondanks hun vrij korte bestaan is de band goed op elkaar ingespeeld, laat zien van alle markten thuis te zijn en heeft muzikaal heel wat in huis.

"Met livemuziek mensen in extase brengen daar is het ons om te doen. Het wereldrecord live-optredens is daarnaast een mooie gelegenheid om ons serieus voor te bereiden op de Popronde en de plaatopnames een week later," vertelt frontman Rocco Ostermann.

De band biedt 50 fans de mogelijkheid om alle optredens bij te wonen. Een partybus volgt de bandcamper naar elke show en iedere fan ontvangt na volbrenging van de muzikale elfstedentocht een tourshirt van die dag. "We nemen een huisarts mee om de veiligheid van ons en deze andere 50 topsporters te waarborgen," aldus Ostermann.

De voorbereidingen voor de wereldrecordpoging, de zogenaamde ‘Road to 6 September’,  zijn te volgen via www.facebook.com/donnerwettermusic en de nieuwsbrief van de band.