Achterhoekse band OPTICKS presenteert debuutalbum

Redactie 3voor12Gelderland ,

Na twee jaar hard werken presenteert de Achterhoekse band OPTICKS met trots haar eerste album. Het album verschijnt op het label van muzikant Arthur Adam, Bandbus Records. Na de release gaat Opticks op tour. De aftrap is de albumpresentatie op 2 oktober in de DRU-cultuurfabriek in Ulft.

OPTICKS is intense liedjes met meerstemmige zang en poëtische teksten - soms als luisterlied verpakt, soms met  bombastische gitaarsolo's, altijd met overweldigende performance. Deze overtuigingskracht heeft de band ook weten te vast te leggen in de opnames.

De band heeft in haar eigen OPTICKS-studio twaalf nummers opgenomen, precies zoals de band het wilde: perfect en tot in de puntjes verzorgd, maar toch oprecht en intens. Mede daardoor heeft het proces twee jaar geduurd. Om deze zucht naar perfectie op schijf te vangen hebben ze Mike Manders (o.a. Stevie Ann, Rowwen Heze) gevraagd om het geheel te mixen en is er bewust gekozen om het geheel uit te brengen op vinyl (LP). Opticks klinkt nu echt magisch.

Met de komst van dit 'self-titled' album en de releasetour wordt het startschot gegeven van de presentatie van een nieuwe, eigengereide band die haar liedjes graag aan de wereld wilt laten horen. De aftrap is de albumpresentatie op 2 oktober in de DRU-cultuurfabriek in Ulft. Deze avond wordt extra feestelijk door de medewerking van de volgende muzikale vrienden van Opticks: De singer-songwriter GFJF (alias Tenement Kids zanger Gijs Wilbrink), New Art Scene en Hippy Tree Friends Collective. Aanvang 20:00 uur.