Dag des Oordeels: Mystic Gemini - Imprisoned

Patrick Schimmel ,

De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over wat rond is: de oogst van het zwarte goud. Dit keer Imprisoned, de vier tracks lange ep van Mystic Gemini.

HET MUZIEK

Het bluesrockkwartet uit Ulft, gevormd op initiatief van zanger Collin Daamen, is een band voor de fans van classic rock. Stevige grooves en scherp gitaarwerk. Het afgelopen jaar heeft Mystic Gemini live in Gelderland indruk gemaakt, lukt dat nu ook met deze eerste plaat?

PLUS

Mystic Gemini levert met Imprisoned vuurwerk af. Bovendien klinkt de band erg ervaren. Stop daarbij de aanstekelijke teksten en het maakt de totale ep prettig om naar te luisteren.

MIN

Waar Imprisoned ijzersterk begint met twee vlammende odes aan hun bluesinvloeden, is niet elke track is van een even hoog niveau. De band klinkt soms wat eenvoudig en voorspelbaar. Zo voelen de tempowisselingen soms geforceerd en zijn het niet de sterkste momenten van de band.  Zo is de titeltrack als afsluiter van de ep een teleurstelling. 

HET NUMMER

‘Smokin Poison’ is ook al als single uitgebracht en met goed recht. Het is het vlaggenschip van deze ep. Door het refrein, dat elke keer inslaat als een bom, blijkt de ritmische kracht van de band. 

HET OORDEEL

De band laat met deze ep in ieder geval hun potentie zien. Daardoor is dit een band die de komende jaren in de gaten gehouden moet worden. Mystic Gemini heeft het in zich om heerlijke bluesrock te spelen, helaas is dat op Imprisoned slechts bij vlagen te horen.