Clipprimeur: Bootleg Betty - A Song Called Wanda

"Een ode aan een van onze heldinnen"

Redactie 3voor12 Gelderland ,

All-girl rootsband Bootleg Betty heeft de afgelopen tijd veel naam gemaakt met de release van hun debuut-ep Left the Barn. Het was de eerste plaat op het nieuw opgerichte label Kroese Records en het bracht de band met hun frivole koortjes en haar-op-de-tanden-swampers al in een uitverkocht Merleyn en op het Valkhof Festival. Nu brengt het Nijmeegse vijftal als kick-off van haar najaarstour een eerste videoclip uit bij de single 'A Song Called Wanda'.

A Song Called Wanda?

"Jackson, bedoelen we dan," legt gitariste Imke Loeffen uit. "Dit nummer is een ode aan de 'queen of rockabilly' waarin we haar levensverhaal vertellen, deels aan de hand van haar eigen teksten. Naast artiesten uit de rootsy hoek van de jaren 30 tot nu is Wanda Jackson zeker een van onze heldinnen. Het is de eerste videoclip van onze ep Left the Barn en daarom hebben we flink uitgepakt. Het resultaat moet je zelf maar kijken. Wij schreeuwen hiermee in ieder geval trots van de daken wie we zijn en wat we doen, een kickstart voor het najaar."

Najaarstour

De clip is de kick-off van de najaarstour waarbij Bootleg Betty o.a. in het voorprogramma staat van Herman Brock Jr. in de W2 en The Beat Girls uit Japan. In november is de band te zien tijdens onze clubavond:


Club 3voor12 Gelderland presents:
Raw Flowers & Bootleg Betty

Donderdag 19 november
Luxor Live, Arnhem
www.luxorlive.nl