Vijfde singer-songwriteravond in Ede met 1st of June (Arnhem) en Rebecca Wielstra (Ede)

Redactie 3voor12Gelderland ,

Op vrijdag 30 oktober vindt de vijfde editie plaats van De Jonge Dame Live. Deze editie is een speciale en staat in het teken van het muziekfestival Muziek Bij de Buren, dat in 2016 Ede aandoet in samenwerking met Poppodium Ede. Deze avond zal het festival geïntroduceerd worden in Ede. Verder bestaat de programmering zoals gewoonlijk uit twee singer-songwriters uit Nederland.

1st of June (Arnhem) maakt muziek waar je in weg kan kruipen. Donker, onderhuids en roerend. Denk XX. Denk Nick Cave. Denk Feist. De samensmelting van Lavalu haar op klassieke muziek georiënteerde pianospel en rakende stemgeluid en Gerhardt zijn percussieve gitaarspel en warme stem zorgen voor een uniek schouwspel in klank, tekst en performance. Op dit moment trekken zij door heel Nederland met het grootste rondreizende festival Popronde.

Rebecca Wielstra (Ede) is ondanks haar jonge leeftijd al heel actief met muziek in Ede. Zo zingt al vanaf haar achtste en zit sinds haar dertiende jaar  in de lokale band Unit One. Ze treed regelmatig op en heeft dit jaar opgetreden tijdens Eten op Rolletjes, Luxe Reduxe en meer.

Aanvang: 20:00 -  Eind: 23:00 - Gratis Entree
Meer informatie: www.poppodium-ede.nl