Nijmeegse songwriters luiden de winter in met bijzonder optreden

Patrick Struijker Boudier ,

Zondag 20 december luiden drie Nijmeegse songwriters de winter in met een bijzonder optreden in het Witte kerkje in Ubbergen. Pieter Holkenborg (Automatic Sam), Cyril Crutz (Zamora) en Stijn van Oers (Taxidermist) spelen tijdens Songs From The Darkest Night hun nummers en vertellen het verhaal erachter.

Een aantal vragen aan Cyril Crutz, zanger van Zamora en initiatiefnemer van Songs From The Darkest Night.

Wat is Songs From The Darkest Night?
"Het is een semi-akoestisch minifestival op een bijzondere plek om de winter in te luiden. De titel verwijst naar de langste nacht van het jaar op 21 december. Het is een mooi moment om met enkele songwriters stil te staan bij het verhaal achter hun liedjes. Muziek is voor veel mensen een houvast in moeilijke tijden. Zo kun je de titel dus ook interpreteren."

Wie spelen er allemaal?
"Pieter Holkenborg van Automatic Sam speelt solo. Ik speel een aantal Zamora-songs, zoals we dat deze zomer ook in de Valkhofkapel in Nijmegen hebben gedaan. En de jongens van Taxidermist spelen een broeierige set. Drie is wel voldoende, omdat er ook veel aandacht is voor de verhalen."

Zo'n festival is natuurlijk op een speciale plek.
"Ja, in Ubbergen is een prachtige oude kapel, met een mooie akoestiek. Een plek die je meteen in de juiste stemming brengt. Heel dicht bij de stad, maar je zit toch midden in de natuur. De kapel is niet groot, dus het aantal kaarten voor het minifestival is beperkt in deze intieme setting."

We hebben er dus weer een nieuw festival bij in Nijmegen?
"Afhankelijk hoe deze eerste editie verloopt, is het zeker denkbaar dat ik dit volgend jaar ook organiseer en dan met weer andere muzikanten."

Songs From The Darkest Night
Witte kerkje, Rijksstraatweg 38, Ubbergen (5 min van Nijmegen)
Zondag 20 December, vanaf 14:00 uur tot het einde van de middag. Entree: 5 euro
Tickets via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/songs-from-the-darkest-night