Stopt Normaal nu wel of niet? Stopt Normaal nu wel of niet?

De 'afscheidsbrief' van Bennie Jolink

, Bertus Elings

Stopt Normaal nu wel of niet?

De 'afscheidsbrief' van Bennie Jolink

Bertus Elings ,

Ongeveer een week geleden berichtten we op onze site over de afscheidstour van Normaal en de daarbij behorende cd-box met vier cd’s met nummers die nog niet eerder werden uitgebracht. Inmiddels hebben echter alweer tegenstrijdige berichten via verschillende media ons bereikt over het eventuele einde van Normaal. We geven even een update.

Bij de cd-box, die komende vrijdag uitkomt, schrijft Bennie Jolink in het Achterhoeks: “En ja, dan nog dit: woarum stoppen met touren? Simpel. Mien gezondheid (o.a. astma) lut ’t niet meer toe dat der een complete tournee wurt georganiseerd d.w.z. een joar van te veuren vastgesteld. Ik kan niet veurspellen hoe mien gezondheid is oaver een moand, loat stoan oaver een joar….” Vertaald naar het ABN komt het erop neer dat hij niet in de toekomst kan kijken qua gezondheid in combinatie met de rigide regels die bij de organisatie van het touren komen kijken.

Hieruit wordt door verschillende media de conclusie getrokken dat binnenkort over is met Normaal. Inmiddels lijkt een en ander echter ietwat genuanceerder te liggen.
 

Omroep Gelderland meldt 4 mei jl. weliswaar de Ronnie Degen, manager van Normaal, heeft bevestigd dat Bennie Jolink in 2016 niet meer op het podium zal staan, maar blijkbaar houdt hij wel een slag om de arm. “Normaal in de huidige vorm houdt eind dit jaar op te bestaan,” zo zegt hij, maar blijkbaar sluit de zanger van Normaal een terugkeer in de muziek op termijn niet helemaal uit. 

Bovendien heeft, aldus Nu.nl, het management van Normaal aan hen bevestigd dat Bennie Jolink nog geen beslissing heeft genomen over zijn toekomst. "De band gaat het wel rustiger aan doen en in 2016 nemen ze een sabbatical, maar pas daarna wordt er een beslissing genomen over de toekomst van de band," aldus het management volgens Nu.nl. 

Uit deze berichtgeving lijkt te kunnen worden gefiltreerd dat Normaal geen hele tourreeks meer zal doen in de toekomst, maar dat een los optreden, hier of daar, niet uigesloten wordt. Wellicht worden we wijzer van de documentaire 'Ja, dat was høken' die 27 mei te zien zal zijn op NPO1 bij de VPRO. De toekomst zal het leren.

In ieder geval hebben wij alvast de 'voorlopige' afscheidsbrief Van Bennie Jolink zoals te vinden op het nieuwe album. Trek uw conclusies zelf.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland