Mannheim Tourverslag #1

Mannheim - Mark Bouwman ,

De Gelderse noiserockers van Mannheim zochten het al meer dan eens buiten het Nederlandse. Zo trapten ze hun tour in 2014 af in België, om vervolgens door te reizen naar Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Ook speelden ze in de aan hen gelijknamige stad in Duitsland. De band houdt voor 3voor12 Gelderland een tourverslag bij van hun Europese tour in maart. Hier het eerste deel.

Dag 1, Utrecht

Donderdag 5 maart start onze inmiddels al weer vijfde Europese tour. First stop: Ekko Utrecht waar we met Raketkanon spelen.
15:30, klaar voor vertrek, een telefoontje... 'Show vanavond gaat niet door vanwege ziekte van een van de Raketkanon leden.’ Helaas, shit happens. We vertrekken dus een dagje later.

Dag 2, Brussel

Vanuit de Jacobiberg Arnhem vertrekken we met vijf man richting Brussel voor onze eerste show, we nemen deze tour Lucas (vindoism) mee als cameraman/manus. Nog even het gebruikelijke rondje: 'Wat zijn we allemaal vergeten?'
Otto: "Ik zeer waarschijnlijk de TomTom.."
Henry: "Ik zeker weten de bankpas.."
We spelen die avond in Bokal Royal 123 met onze tourbuddies Alright the Captain uit Derby (UK). Aangekomen bij de venue is de sfeer meteen in orde. Het is goed om iedereen weer te zien: ATC, Fano en Karina van Bang Bang Bookings en veel oude gezichten van voorgaande shows. We zijn begonnen.

Bokal Royal is een erg coole venue midden op de Rue Royal in Brussel. Na een toffe show van opener EVILLOOKINGBIRD is het onze beurt. De zaal is volgestroomd en vanaf het eerste nummer gaat het publiek los. Drummer onder het bloed, snaren kapot, ‘we want more’; een betere start van de tour hadden we ons niet kunnen wensen. Als kers op de taart mogen we dan nog genieten van Alright the Captain om vervolgens af te zakken naar onze slaapplek van die avond, welke midden in het red light district ligt. Onze gastvrouw Floh voorziet ons de volgende dag van een voortreffelijk ontbijt waarna we vertrekken richting Sint-Lievens-Houtem.

Dag 3, Sint-Lievens-Houtem

Een dagje in de Belgische countrysite. Vanavond spelen we met ATC en met Celestial Wolves, een Belgische postrock formatie, en tevens onze gastheren. 
De venue van vanavond is Jeugdhuis Reflex. We bevinden ons duidelijk in Dunk! territorium (Dunk!Festival is een jaarlijks postrock georiënteerd festival in Zottegem), opnieuw veel oude bekenden en een goede opkomst. Mark spreekt voorafgaand aan de show af met Marty (van ATC) dat we een gezamenlijke afsluiter gaan doen. Dit pakt goed uit en met 2 bands op het podium gaat zelfs het ietwat gereserveerde publiek toch nog los.

Naderhand volgt er nog een borrel in huize Celestial Wolfs waar een schat aan Belgische bieren ten tonele komt. De volgende ochtend worden we gewekt door de aangename geuren van eieren met spek, verse koffie en warme broodjes terwijl de zeer aangename lentezon tevoorschijn komt. Ja, dat touren hakt erin...

Dag 4, Antwerpen

Een bekende plek voor ons. Music City is een van de tofste venues in Antwerpen. Ook hier weer bekende gezichten zoals o.a. onze ‘rostergenootjes’ van BLIKSEM. 5 bands vanavond. Na een kort maar krachtige set van het Spaanse Teletexto is het onze beurt. Ondanks dat we vroeg spelen is de zaal afgeladen. Op het einde van de avond sluiten we ons weer aan bij ATC om de avond in stijl af te sluiten. Good times!
Een flinke borrel later reizen we af naar onze slaapplek. Een oude slachterij verbouwd tot bandhostel. Heel tof.

De volgende ochtend moeten we vroeg op om onze reis voor te zetten richting London waar we met Philm, de nieuwe band van Dave Lombardo(!), spelen.

Einde deel 1