Mannheim Tourverslag #2

Mannheim - Mark Bouwman ,

De Europese tour is in volle gang en Mannheim legt de laatste kilometers af. Ze keren via Londen, Barcelona en Parijs terug naar Arnhem. Mannheim schreef zelf een verslag van hun ervaringen voor 3voor12 Gelderland. Hier is deel twee van de Europese tour van Mannheim.

Dag 4: Underworld, London

Na een ontbijtje moeten we maandagochtend vroeg op om de trein naar Engeland te halen. We spelen vanavond voor de zesde keer in Londen, dit keer met PHILM, de nieuwe band van niemand minder dan Dave Lombardo! Dit is de eerste keer dat we in Underworld spelen, een erg toffe venue in Camden. Zodra we de zaal binnenkomen worden we verwelkomd door Dave zelf. Eigenlijk kan de avond al niet meer stuk. Als het onze beurt is om te spelen is de zaal al flink volgelopen. Het is leuk om te zien dat we langzaam een beetje naam krijgen in het Londense. Na ons spelen onze vrienden van The Fierce & The Dead een prima set om vervolgens de avond af te sluiten met PHILM. We staan op een meter afstand achter Dave Lombardo vanuit de backstage mee te kijken. Te gek.

We slapen die avond bij Patrice, een promoter uit London die al vaker shows voor ons georganiseerd heeft. Helaas kunnen we niet te lang doorhalen want de aankomende dagen moeten we behoorlijke kilometers maken om op tijd in Barcelona te komen voor AMFest.

Dag 5: Rustdag, Clermont Ferrand

Dinsdagavond komen we rond 21:00 aan in ons airbnb appartementje in Clermont Ferrand.

Geen show vanavond. De volgende dag vroeg op om naar Barcelona af te reizen.

Dag 6: AMFest, Barcelona

Woensdagmiddag komen we aan in het zonnige Barcelona voor onze show op AMFest. We worden hartelijk ontvangen door Mau en herenigen onszelf met onze vrienden van Alright the Captain die vanavond ook zullen spelen. Vanavond is de openingsavond van het vierdaagse festival AMFest dat in het teken staat van alles wat post/math/noisy is. Als we het podium betreden is de venue afgeladen en zit de stemming er goed in. We hebben het extreem naar onze zin en ik denk dat deze show tot hoogtepunt van de tour mag worden gerekend!

We slapen die avond in een hotel op loopafstand van de venue. ’s Ochtends nemen we afscheid van Alright the Captain en de AMFest crew waarna we vertrekken naar Toulouse.

Dag 7: Amanita Musicara, Toulouse

Vanavond spelen we in Amanita Musicara. We zijn behoorlijk vroeg aangekomen bij de venue en dus doen we even een rondje Toulouse, een verrassend mooie stad! Na een goed diner bij een van de organisatoren vertrekken we naar de locatie voor de show. Vooraf wisten we niet goed wat we konden verwachten maar gelukkig was de zaal was behoorlijk volgelopen met enthousiast publiek. Na onze show mochten we nog even genieten van het melancholische duo To The Moon And Back.

Onze slaapplek is een comfortabel kraakpand op 10 minuten rijden van de venue. We borrelen nog even na en realiseren dat we nog maar 1 show te gaan hebben. Helaas.

Dag 8: rustdag, Limoges

De volgende dag hebben we echter een dagje vrij. We rijden naar Limoges om op bezoek te gaan bij een vriendin van onze cameraman Lucas.

Tot in de late uurtjes worden er drankjes geconsumeerd en plaatjes gedraaid.

Dag 9: Le Cirque Electrique, Parijs

Zaterdag is de laatste dag van de tour. Vanavond spelen we in Le Cirque Electrique in Parijs. Aangekomen blijkt het letterlijk een circus bovenop de snelweg te zijn. We spelen echter niet in de circustent zelf maar in een naastgelegen gebouw. We worden onthaald door Eric en Karim van organisator En veux-tu? En v'là!. Dit is de tweede keer dat we in Parijs spelen voor een van hun shows. Waar we vorige keer in een kelder voor 30 man speelden was vanavond het bezoekersaantal opgelopen tot 100+.

Het publiek is erg enthousiast en een betere afsluiter van de tour hadden we ons niet kunnen voorstellen. We zakken nog even af in het circus waarna de tour toch echt aan zijn einde is gekomen.

De volgende dag rijden we terug naar de Jacobiberg, Arnhem waar we sinds kort repeteren. We kunnen terugkijken op een van de leukste tours die we met MANNHEIM gedaan hebben. Dit smaakt naar meer!