Volledig programma Oranjepop bekend

Onder andere Gotcha!, John Coffey, Pauw, The Indien, Throes & The Shine en TenTemPiés openen het Nijmeegse festivalseizoen.

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Op maandag 27 april vindt de vijftiende editie van Oranjepop plaats in Nijmegen. Iedereen die op Koningsdag naast de traditionele rommelmarkt ook het Nijmeegse festivalseizoen wil aftrappen, kan op het Hunnerpark terecht voor het muzikale programma.

Met de Utrechtse band John Coffey zit het wel snor. Ze spelen dit jaar op Pinkpop, maar komen eerst nog op Oranjepop een flink rock 'n roll-feest bouwen. 

Gotcha! is terug! Halverwege de jaren negentig heersten de roemruchte Haarlemmers over de Nederlandse podia met hun verslavende mengsel van P-funk, gogo en hiphop. Met een verrassende nieuwe plaat op zak is Gotcha! nu helemaal klaar om haar rentree te maken.

Ook Twentse cultband Fratsen van cabaretier André Manuel zet na een fikse pauze weer voet aan festivalland.
 
Pauw is Popronde-recordhouder met 38 shows en maakte op Noorderslag veel indruk. Deze psychedelische spacemachine heeft zich in koud een jaar tijd opgewerkt tot een niet te missen festival-act.
 

 

Op Koningsdag moet er ook gefeest worden. Voor de dansers onder ons: de badassfunkers van The Cool Quest, de mestizokoningen van TenTemPiés, Betrayers Of Babylon en de voodoo-afrorock van het Portugese Throes & The Shine.

Daarnaast is er instrumentale spacekrautrock van Monomyth, verhalende folk door singer-songwriter Emil Landman en de zwoele ‘Tarantino-grooves’ van The Indien
Zoals elk jaar biedt Oranjepop ook dit jaar weer een podiumplek aan nieuw regionaal talent. Met Daniel Cane & The Rebellion, General Midnight en Donnerwetter staan weer een paar veelbelovende nieuwe bands op het festival.
 

Tot slot zijn er op het festivalterrein ook nog singer-songwriters in de tipi te vinden, dj's, is er een festivalmarkt en zijn er diverse eetkraampjes.  

Datum: maandag 27 april vanaf 13.00 uur
Locatie: Hunnerpark Nijmegen
Entree: €5, gratis voor iedereen onder de 16 jaar
Meer info: www.oranjepop-nijmegen.nl