Tentstock: ondanks de hitte ongedwongen genieten

Peace, love and happiness op Arnhems eerste meerdaagse campingfestival

Daniella Middenhof ,

Campingfestival Tentstock wil een nieuw en verfrissend festival zijn. Waar kamperen met vrienden, familie, kinderen en kennissen centraal staat, maar waar ook een afwisselend programma met bands en singer-songwriters te zien is. 3voor12 Gelderland bezocht het festival op de heetste dag van het jaar.

Peace, love and happiness

Bij binnenkomst vallen de leuke attributen op, bij de parkeerplaats een kunstzinnige fiets waarvoor gewaarschuwd wordt om er niet op te klimmen. Het oude kazerneterrein is mooi versierd. Bij het pad dat naar het campingterrein loopt, hangen aan de zijkanten hangmatten die allemaal bezet zijn. Er staan leuke tentjes zoals ‘Oma’s Leut’, de frituurwagen, een plekje waar er verhalen voor de kinderen worden voorgelezen. De sfeer is relaxed: overal mensen en spelende kinderen met een genietende blik. Ondanks de verzengende hitte is het toch peace, love and happiness. Er is een zelf uitgegraven zwembad en er zijn kleine plastic zwembadjes. Een watergevecht laat iedereen heerlijk afkoelen.

Er zijn twee podia. De programmering is divers, zowel onbekende als bekende namen. Op het kleinere podium staat Faarjam. Hij is een Iraanse singer-songwriter met Arnhemse roots en hij heeft net een nieuw album uit, merendeels geschreven en gezongen in het Iraans. Dit keer treedt hij op met een jonge band: Liwets Eye. Het resultaat is een opzwepende mix van rock en pop. 

Op het hoofdpodium speelt, ook uit Arnhem afkomstig, John Frost, een hiphopminded band met een soulessentie. Ze krijgen het publiek aan het dansen en springen. Vloeiende melodielijnen, lekker aanhorende vocalen en een rapper met goede teksten. De afsluiter van de avond is Bruut, een Amsterdamse superjazzband die op het hoofdpodium staat. Bruut speelt swingende jazz. Hip, modern, strak. Het swingt de pan uit, zeker als ze een een nummer van Led Zeppelin op de ‘Bruut’-manier spelen. Hell Yeah!

Het oordeel
Tentstock zorgt voor een ongedwongen sfeer in een groene bosrijke omgeving. Klein minpuntje: je mag op Tentstock geen eten meenemen, terwijl er ‘s ochtends een rij van een uur staat voor het ontbijt. Maar dit is snel vergeten wanneer de zon ondergaat en de lichtjes schijnen over het campingveld en er op dat moment een van de goede bands speelt. Tentstock is nieuw, verfrissend, ongedwongen, relaxed, gezellig en heeft een boeiende programmering.