Discipline X Lerrie releasen zomerse single ‘Achteraf Was Het Grappig’ onder nieuwe naam Disci X Lerrie

Detroitse Discipline dreigt met juridische stappen

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Het Nijmeegse studentenhiphop-duo Discipline X Lerrie brengen vandaag een clip uit een de nieuwe single ‘Achteraf Was Het Grappig’. In de video, geschoten en geanimeerd door Maartse Hazen, worden MCDiscipline (Simon Mamahit) en Lerrie (Lars Jansen) tot leven gebracht in kleifiguren. Het vertelt het verhaal van een relatie waar men later, zonder te vervallen in melancholie, alleen nog maar schaapachtig om kan lachen. Discipline X Lerrie brengen dit nummer uit onder de naam Disci X Lerrie, een naam dat het duo vanaf deze release gaat aanhouden. Lees hieronder waarom.

Van Discipline X Lerrie naar Disci X Lerrie
"Rond december 2014 kregen wij een mail binnen van de Detroitse band Discipline. Alles moest van Youtube af, want zij hadden eenmaal de trademark opgekocht voor Noord Amerika en Europa", vertelt manager Sam Cuppen. "Het begon met Youtube, waar ook de oudere projecten van Simon onder vielen, maar al snel werd het duidelijk dat de Detroitse Discipline op meer uit was. Ze hebben twee advocaten erop gezet en dreigde ons met vervolgstappen als we ooit nog de naam ‘Discipline’ zouden gebruiken. Simon, Lars en ik hebben ons verdiept in de juridische wereld en hebben veel recht boeken gelezen. We kwamen er al snel achter dat er geen andere oplossing was dan een naamswijziging. Simon heeft besloten dat hij persoonlijk wil doorgaan als ‘Disci’, een afkorting die al veel mensen hem gaven. Disci X Lerrie klinkt eigenlijk ook best catchy.”

'Achteraf Was Het Grappig' is de eerste release onder de naam Disci X Lerrie, dat op hun toekomstig album Gekkenwerk verschijnt en na de zomer wordt uitgebracht. Hoewel juridische geschillen vaak niet grappig zijn zullen zij ook hier er achteraf wellicht de humor van in kunnen zien. 
Aankomende woensdag 22 juli om 20:30 op Club Voerweg staan Discipline X Lerrie, als laatste keer met hun oude naam, op het Valkhof Festival in Nijmegen.