Line-up grootse 3voor12 Gelderland Awardshow in Luxor Live 7 januari

Redactie 3voor12Gelderland ,

Save the date! Donderdagavond 7 januari 2016 is er in Luxor Live in Arnhem de uitreiking van de 3voor12 Gelderland Awards in negen verschillende categorieën. Naast de uitreiking van de awards treden er verschillende Gelderse bands op. Slotstuk van de avond is een gezamenlijk optreden van Gelderse artiesten in een all star band.

Het publiek heeft de afgelopen weken massaal nominaties ingezonden in verschillende categorieën. De nominaties hebben betrekking op 2015 en zijn Beste Artwork, Beste videoclip, Beste live performance, Beste Foto van Gelderse act, Beste Gelderse muziek event, Beste nieuwe talent, Beste album (minimaal 8 liedjes), Beste EP (maximaal 7 liedjes) en Beste liedje.

Nominaties inzenden kan nog tot en met zondag 13 december via onze Facebookpagina www.facebook.com/3voor12gelderland of via info3voor12gelderland@gmail.com. De vijf meest genoemde nominaties worden uiteindelijk voorgelegd aan een deskundige jury, bestaande uit vrijwilligers, Gelderse muzikanten en betrokkenen uit de muziekwereld in Gelderland. Op 7 januari krijgt de winnaar de award uitgereikt. Naast de uitreiking van de Awards staan er 7 januari in Luxor Live allerlei Gelderse bands op het podium.

The Heat

The Heat is een 60’s en 70’s blues-garagerockband uit Arnhem met een groeiende live-reputatie binnen Gelderland. In 2012 bracht het viertal haar debuut EP The Heat 7" op 7 inch vinyl uit. In juni kwam hun tweede EP uit op het label van Kroese Records. Matatoro werd opgenomen met Pablo van de Poel (Dewolff) in diens Utrechtse grachtenstudio. Matatoro stond wekenlang hoog in de Vinyl Top50 tussen de (andere) wereldacts als Nirvana, Muse, Sufjan Stevens, The Rolling Stones, The War On Drugs en Maaike Ouboter. The Heat valt in positieve zin op door hun muzikale volwassenheid en verpletterende live-shows.

Deaf Charley

De muzikale roots van het powertrio Deaf Charley liggen in de blues, maar hun uitvoering daarvan is eigenzinnig. Het resultaat is dansbare nummers met een stampende groove of soms zelfs samba-achtige ritmes.  Precies zoals het moet heeft de band een roestige hark door de popmuziek gehaald en met alles wat is blijven hangen slaat dit trio het stof uit je broek. De gararagegestookte blues borrelt in de onderbuik, sleept, sleurt en slingert je mee om je achter te laten met een heerlijke nadorst. Het smaakt naar John Spencer Blues Explosion, the North Mississippy Alstars en Claw Boys Claw.  En dat allemaal gewoon uit Arnhem.

Mountain States

Mountain States maakt dromerige muziek met melodieën die je even wegtrekken uit het hier en nu, maar het repertoire bevat evenzogoed rauwe en gruizige nummers. De eerste single van de Nijmeegse band 'El Sombrero' kreeg nationaal en internationaal aandacht en plaveide de weg voor hun titelloze debuut-ep in 2013. Na een intensieve groeispurt legde het viertal zichzelf opnieuw bloot met hun tweede EP Kairos in 2015. De band streeft naar muziek die hen en hun gestaag groeiende schare fans blijft inspireren.

The Naked Sweat Drips

The Naked Sweat Drips combineert intense psychedelische klanken met psychopathische teksten. Deze unieke vermenging doet denken aan het maniakale van Nick Cave, de groove van Queens of the Stone Age en het schizofrene van Pink Floyd. In de zomer van 2013 brachten de mannen hun titelloze ep uit. In 2016 brengt de band hun debuutalbum uit. Het album registreert wat de band nu is, maar de nummers blijven in ontwikkeling. The Naked Sweat Drips gaat na de release als een verwoestende orkaan stad en land door om te preken, te brullen en te rammen.

Keljet

Grenzen bestaan alleen in je geest. Het zijn wijze woorden van de Noorse ontdekkingsreiziger Thor Heyerdahl, en zou als motto kunnen gelden van Keljet. Het enige echt Nederlandse dat Koen Mestrum en Teun Pranger met Keljet laten horen is de naam; “kerel” betekent hun alias, in plat Nijmeegs dialect. De twee komen uit de Waalstad, maar voelen zich muzikaal meer verbonden met Amerika en Australië. Op hun eerste ep Transatlantic slaat Keljet een brug tussen drie continenten, zonder de eigen afkomst te vergeten. Keljet is een hinkstapsprong tussen dance, pop en indie, met een live-feel en een tropisch tintje. Het ene oog gericht op de dansvloer, het andere op het podium.

Tickets

Save the date! Donderdagavond 7 januari 2016 in Luxor Live in Arnhem de uitreiking van de 3voor12Gelderland Awards. Entreeprijs van €10, tickets via Luxor Live. Doors open: 19.30 uur. Aanvang 20.15 uur. Koop hier je tickets!