Deaf Charley: "We hebben een podium nodig dat het gat vult tussen Luxor en de kleinere kroegjes"

Interviews in aanloop naar 3voor12 Gelderland Awards

Patrick Struijker Boudier ,

In 2015 bestaat 3voor12 Gelderland al ruim 10 jaar. Donderdagavond 7 januari 2016 is in Luxor Live in Arnhem de uitreiking van de eerste 3voor12 Gelderland Awards. Deze awardshow, met optredens van veel Gelderse artiesten is het slotakkoord van een jaar vol activiteiten rondom het tienjarig jubileum van 3voor12 Gelderland. Als opmaat naar 7 januari 2016 hebben we een flink aantal Gelderse muziek-kopstukken gevraagd antwoord te geven op een paar vragen. Deze keer is het aan de garagegestookte blues van de Arnhemse band Deaf Charley.

Deaf Charley

De muzikale roots van het Arnhemse powertrio Deaf Charley liggen in de blues, maar hun uitvoering daarvan is eigenzinnig. Het resultaat is dansbare nummers met een stampende groove of soms zelfs samba-achtige ritmes. De band bestaat uit Wiebe Buursink op zang en gitaar, Jos Brethouwer op bas en Adeline Walker op drums en percussie. Het drietal bracht eerder dit jaar hun ep Deaf Charley uit met 5 nummers. De garagegestookte blues van Deaf Charley smaakt naar Jon Spencer Blues Explosion, the North Mississippy Allstars en Claw Boys Claw.

Waar ken je 3voor12 Gelderland van? Welke associatie heb je daarbij?

"Natuurlijk van het in de gaten houden van de site en social media na optredens, voor de recensies of voor de foto's, van de Luisterpaal waar lokale helden te horen zijn en de introducties van komende evenementen."

Hoe zie jij de Gelderse muziekscene? Waar zouden we volgens jou echt aandacht aan moeten besteden?

"Er gebeurt veel. Tegelijkertijd blijft het ook teveel in Arnhem, terwijl er zoveel kwaliteit bij zit. Ook in de stad zelf lijkt het er soms op dat er teveel te doen is op verschillende locaties, waardoor het nergens vol staat. Eigenlijk is het wat Stefan Tim van The Heat ook zegt: we hebben een podium nodig dat het gat vult tussen Luxor en de kleinere kroegjes. Een podium dat meer mogelijkheden biedt dan nu het geval is en waar altijd en elk weekend live-muziek is met goed bier."

Is er iets dat jullie missen in Gelderland? Zijn er voldoende podia en/of ontplooiingsmogelijkheden voor (nieuwe) acts?

"Hetzelfde antwoord als op vraag 2."

Wie verdient volgens jou een 3voor12 Gelderland-award? In welke categorie zou diegene die award moeten krijgen?

"Donnerwetter. Die jongens werken keihard. Ze maken wat ze willen, doen wat ze doen, doen dat goed en smeren het vervolgens in je gezicht zodat je er niet meer omheen kunt."

Wat is je muzikale hoogtepunt van de afgelopen 10 jaar?

"Wauw, 10 jaar, dat is wel heel erg lang! Ik zou zeggen voor ons als band de Paasconcerten, dat was toen zo tof! Ook alle kleine en grote festivals waar we dit jaar zijn geweest waren heerlijk, we houden van die sfeer."

Wat mogen we in 2016 van je verwachten?

"Een nieuwe plaat die muzikaal gezien een beetje in een nieuwe richting gaat en natuurlijk veel optredens."

Welke Gelderse act gaat het helemaal maken in 2016?

"Voor zover ze dat nog niet gedaan hebben: Donnerwetter. En natuurlijk singer-songwriter Remco Jacobs, The Heat, Alaskans. Al deze mensen/bands hebben echt potentie om groot te worden."

3voor12 Gelderland awards

Donderdag 7 januari, Luxor Live, Arnhem
Tickets á €10 hier verkrijgbaar