We stellen aan jullie voor: de juryleden van de 3voor12 Gelderland awards

Alle Gelderse regio's vertegenwoordigd op 7 januari

Aukje Verstegen ,

Met nog een paar decemberdagen voor de boeg is de 3voor12 crew nog steeds druk bezig met de voorbereidingen voor de awardshow van 7 januari. Onmisbaar bij het tot stand komen van de uitreikingen is natuurlijk de jury. De jury bestaat uit leden die actief zijn binnen de lokale scene of hier veel voor betekend hebben. Via social media hebben we jullie gevraagd wie er met een award naar huis moet gaan. De jury heeft echter het laatste oordeel, en mag tevens een genomineerde toevoegen aan de lijst der genomineerden. Wie zitten er eigenlijk in de jury?

Marjolein Oltheten
De Wageningse studente stuurt sinds twee jaar Popcultuur Wageningen aan. Omdat Wageningen geen vast poppodium kent, biedt Popcultuur Wageningen lokale en Gelderse bands een podium op diversre locaties in de stad. Popcultuur Wageningen organiseert onder andere de Popronde in deze studentenstad en tijdens bevrijdingsfestival programmeren ze SENA-talent stage.

Paul Gersen
De Arnhemmer Paul Gersen is sinds zes jaar hoofdredacteur van het muziekmagazine Lust For Life. Daarnaast schrijft hij voor een aantal andere media over muziek, maar ook over technologie. 

Meindert Bussink
De voormalig hoofdredacteur van 3voor12/Amsterdam is oprichter van het Achterhoekse muziekplatform Behind the Corner. Sinds 2012 organiseert Bussink diverse evenementen en radioprogramma’s en startte in maart 2015 het online Behind the Corner Popmagazine.
Daarnaast is hij bandleider van de Achterhoekse All Star formatie Hooked en werkt hij als docent op de popafdeling van het Amsterdams Conservatorium.

Mischa van den Ouweland
Mischa van den Ouwehand richtte in 1994 Popronde op en is sindsdien artistiek leider van dit reizende popcircus. Popronde is uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandse muziekscene voor zowel bands als podia.
Daarnaast is van den Ouweland een wandelend muziekencyclopedy, begenadigd barpianist en een fervent schaker. 

Sjoerd Huismans
Is 27 jaar, redacteur en lokaalcoördinator bij VPRO 3voor12. Momenteel richt hij zich vooral op de ‘landelijke’ muziekscene. In de vijf jaar dat hij in Nijmegen woonde heeft hij de lokale scene en podia goed leren kennen. In deze periode was hij ook actief bij 3voor12 Arnhem-Nijmegen. Daarnaast schreef hij over (Nijmeegse) popmuziek voor VOX, het universiteitsblad van de RU. Bij 3voor12 landelijk is hij coördineert hij de zestien 3voor12 lokaalafdelingen. 'Via deze lokaalafdelingen blijf ik op de hoogte van de belangrijkste muzieknieuwtjes over bands, festivals en podia'.

Tom Roelofs
De trots van 3voor12 Gelderland: Tom Roelofs is begonnen als huisfotograaf bij Luxor Live en 3voor12 (destijds nog Arnhem-Nijmegen). Inmiddels is Tom uitgegroeid tot fulltime muziekdocumentaire fotograaf. Zijn werk is over de hele wereld gebpubliceerd en hij tourt veelal met alternatieve internationale muzikanten. Momenteel is hij gecontractreerd bij agency The Hell Gate in New York en woont hij in Antwerpen.

Allard Koers
Kunsthistoricus, vinyljunk en hoofddocent ArtEZ afdeling beeldende kunst en vormgeving. Allard heeft al sinds jaar en dag een scherp oog voor een goed ontwerp. 

Marloes de Laat
Marloes is grafisch ontwerper en vormgever. Ze werkt onder andere voor het Valkhof Festival en Biënnale Gelderland. 

William van Giesen
Beeldend kunstenaar, grafisch vormgever, magazinemaker en muzikant. Eigenaar van ontwerpbureau OK Parking. Bedenker en organisator van het Facing Pages Magazine Festival en oprichter en hoofdredacteur van de NAK (Nieuwe Arnhemse Krant).