Huntenpop - de zaterdag in beelden

Gino van Zolingen ,

De zaterdag van Huntenpop stond in het teken van de grote namen, minder bekende maar groter wordende namen, regionale artiesten en talenten. Van UB40, Within Temptation, Halestorm, Novastar, Typhoon tot Shaking Godspeed, De Boetners en Marlot en vele anderen. Velen waren zeer te spreken over de sterk variërende programmering.

Ook de weersomstandigheden varieren echter sterk. Met Novastar staat het publiek nog onder een blauwe hemel en een felle zon Mars Needs Woman mee te zingen. Als Typhoon de eerste tonen inzet, is het alsof de Hemel Valt, maar dan als één grote waterballon die op het festivalpubliek uiteenspat. Nagenoeg alle optredens worden ondanks het wisselend weer strak en goed neergezet. Het publiek laat zich niet door regendruppels wegjagen. Men blijft tot aan het einde.

Noemenswaardig is dat Marlot - als winnares van de Achterhoekse Band Competitie - een mooi ontspannen optreden neerzet, terwijl in de ochtend nog niet zeker was of de band wel compleet zou zijn. Een gitarist die in de ochtend nog moet landen vanuit zijn vlucht uit Indonesië, een drummer die deze dag nog richting Krakau zou vertrekken en een toetsenist die nog uit de Ardennen moet komen. Maar ze staan er. En hoe.

We hebben deze dag beeldend uiteengezet in een mooi fotoverslag. Beelden zeggen soms meer dan duizend woorden.