Mañana Mañana, een sympathiek rootsy festival op z’n Achterhoeks

Fotoverslag Mañana Mañana Festival 2015

Mañana Mañana: morgen, morgen. Of je in het weekend van 28, 29 en 30 augustus nu een bezoek aan je schoonouders had gepland, een driedaagse yogacursus in een Zuid-Limburgs klooster of een vriendenweekendje Ardennen; laat het wachten tot later. Afgelopen weekend kon je namelijk al yoga-end met je schoonouders én je vrienden bier drinken, eten en muziek ontdekken in het Hummelse groen. Een fotoverslag van Mañana Mañana, waar een weekend per jaar alles kan wachten tot morgen.

Het festival vindt plaats rond een grote vijver op Landgoed Enghuizen. Er zijn speelplaatsen voor de kinderen aangelegd waar plaats is voor water, hout en modder. En overal zitten, liggen en hangen mensen in het gras, op (lig)stoelen of Fatboys in de zon. De podia zijn de Veranda, het hoofdpodium middenin een stuk bos met even verderop de bospiano.

Daarnaast is er het Tuinhuis bij de ingang van het terrein - veelal zomerse muziek - en de Koepel aan de overzijde van de vijver. De Rimboe en de Tipi zijn kleinere podia met een meer alternatieve programmering, elektro en akoestische sets. Als geheel kan de programmering gekenschetst worden als heel veel rootsmuziek uit alle delen van de wereld met een ratjetoe van pop, soul, funk, alternative, vertellers en hier en daar een rariteit. Een programmering met een geheel eigen smoel.