Subcultuur: ons kent ons in Doornroosje Subcultuur: ons kent ons in Doornroosje

“Passie is belangrijker dan geld”

, Eva Naus

Subcultuur: ons kent ons in Doornroosje

“Passie is belangrijker dan geld”

Eva Naus ,

In een uitverkocht Doornroosje organiseerde Subcultuur op 26 april een speciale Koningsnachteditie met hoog bezoek. De organisatoren kozen ervoor om naast meer gevestigde namen uit de UK ook ruimte te bieden aan lokale helden. Want “passie is belangrijker dan geld”.

Subcultuur

Doornroosje is uitverkocht en daarom is het al vroeg druk vanavond. Enkele hoogwaardigheidsbekleders uit de UK betreden zometeen het podium. Will Saul, DJ en eigenaar van AUS Music, Huxley en Tom Demac zullen voorbij komen, maar de Nijmeegse initiatiefnemers zorgen ook voor de lokale tint. El Mundo start met een rustige vibe in de Red Room. Iets later bijt William Köster het spits af in de Purple Room. Op een verdwaald kroontje na, is er weinig van Koningsnacht te merken.
 

Liefde en passie

De koningen van deze avond zijn de organisatoren zelf. Robbert Muller is medeorganisator en de zelfverklaarde opa van het stel. “Subcultuur is een uit de hand gelopen hobby,” door een liefde en passie voor de belevenis op dit soort feestjes gingen de mannen zelf aan het organiseren. “De sfeer van dit soort feesten is het allerbelangrijkste”.
 
Vanavond belooft opa Robbert echt tot het einde te blijven, maar dat redt hij niet alleen. Gelukkig is er versterking. Het is namelijk een feest der herkenning in de Doornroosje. Onder het publiek heerst een sfeer van gemoedelijkheid, een gevoel van ons kent ons. Een gevoel dat zelfs doorklinkt tot in de backstageruimte.
 

New Dutch School

De organisatoren van Subcultuur hebben namelijk een kort lijntje met dj William Köster. Köster startte vijf jaar geleden een soortgelijk initiatief, New Dutch School, omdat er in Arnhem ‘geen kut te doen’ was. Eigenwijs als deze man is, organiseerde hij feestjes zonder vergunning in leegstaande panden. Met een fikse boete als gevolg. Enkele jaren later, ligt de gemeente zowat aan zijn voeten. “Je ziet dat regelgeving verandert en dat de meerwaarde van dit soort initiatieven erkend wordt”.
De mannen van Subcultuur en New Dutch School benadrukken dat verkopen en grootse namen niet aantrekkelijk zijn. Sfeer, context en kwaliteit zijn leidend. Plek voor een nieuw geluid, zorgt ook voor uitverkochte zalen. Net als vanavond.
 

De sfeer

Ondertussen klinken de beats uit de verschillende zalen en staat William Köster klaar om de nieuwe Doornroosje te verkennen als bezoeker. Uit de Purple Room komt een diep geluid en verwennen melodieën je oren. De Red Room biedt dansbare techno met rauwe randen, om wat meer te kunnen snoeien. Voor ieder wat 'wilds'.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland