Never try, never know

Unknown: “Je gaat erheen en je weet maar een klein beetje…”

Gino van Zolingen ,

Drie organisatoren komen op 18 april met een nieuw concept. Een concept waarbij je als bezoeker niet weet wat er gaat gebeuren. De locatie is Brebl, gelegen in het oude Honig-complex in Nijmegen.
“We zijn aan het pionieren, dat voelt heel tof maar tegelijkertijd is het ook doodeng”

Geheimzinnig

Het heeft wel iets mysterieus: een interview met mensen die eigenlijk nauwelijks iets los kunnen laten over het project dat zij organiseren. Het geheimzinnige is namelijk ook ‘the catch’. Het project heet dan ook, heel toepasselijk, ‘Unknown’. Op de plek waar het interview plaatsvindt en het evenement wordt georganiseerd hangt ook een mystieke sfeer. Het is het oude Honig complex in Nijmegen. In 2012 stopte de productie op die plek van de voedingsfabriek Honig. Tegenwoordig is het een creatieve hotspot geworden. Tot 2022 is het complex beschikbaar voor tijdelijk, creatief en innovatief ondernemerschap. Brebl is één van die ondernemingen die een plek beschikbaar stelt met een industriële sfeer en uitzicht op de Waal.

Het zou zomaar een filmset kunnen zijn voor het nieuwe seizoen van David Lynch’s ‘Twin Peaks’. Dit keer dan geen reuzen en dwergen, maar een tweeling is zeker wel aanwezig: de Nijmegenaren Paul en Luc Dirks. De derde persoon, Pasquinel Meurs, komt niet uit Nijmegen. We zouden hem ‘the man from another place‘ kunnen noemen, om in de sfeer van ‘Twin Peaks’ te blijven.

Vanuit de locatie is het idee ontstaan

De drie organisatoren zijn al enige jaren bekend in het evenementen- en dancecircuit. Meurs heeft gewerkt aan verschillende evenementen, zoals het Op Dreef Festival, het Solar Weekend festival en het Amsterdamse komm schon Alter (24+). Luc Dirks werkt samen met Pasquinel aan een aantal projecten. Luc en Paul Dirks (DJ) zijn samen verantwoordelijk voor het Metro Kollektief in Nijmegen. Met het Metro Kollektief krijgen talenten uit de techno-scene een podium.

Meurs: "Het is allemaal met de locatie begonnen. We waren nieuwsgierig naar deze plek. En de plek is gewoon vet. De zaal in Brebl heeft iets donkers maar tegelijkertijd ook iets intiems. Wij zijn dezelfde avond met zijn drieën gaan brainstormen, hebben even wat gegeten en toen stond ‘Unknown‘ op papier. Met dit project willen wij iets anders doen dan we normaal doen. De naam ‘Unknown‘ heeft betrekking op het gevoel dat je niet weet wat er gaat gebeuren. Het brengt spanning en verrassing met zich mee."

De line-up blijft in nevelen gehuld

"De line-up maken wij vooraf niet bekend. Dit gaan de bezoekers ter plekke en aan den lijve ondervinden en ontrafelen. We kunnen wel iets vertellen over het muziekgenre: dat gaat richting deep house en melodieuze techno. Het gaat ons om een goede flow op die avond en het brengen van een diepere sound. We gaan zeker ook voor kwaliteit, dat is een belangrijke pijler in ons concept. Het geluid bijvoorbeeld, dat gaat kraakhelder zijn en programmatechnisch hebben we een fijne combinatie van een live act en een internationale DJ weten samen te brengen."

"We proberen de marketing anders in te steken. We maken dus nauwelijks echt ‘reclame’. Wat wij wel doen is dat wij bepaalde mensen uit ons netwerk via Whatsapp zullen benaderen. Deze mensen kennen wij dus ergens van. Het is niet de bedoeling dat wij iedere dag een bericht sturen. We hebben immers niet zoveel te vertellen, of beter gezegd, we willen niet zoveel kwijt. De verrassing, dat is wat wij willen uitstralen. Als je een bericht van ons wilt ontvangen, dan kan je een Whatsapp-berichtje sturen naar 06 4100 2015. Je krijgt dan een bericht van Unknown terug, en misschien wel iets meer... "

"Je gaat er heen, terwijl je eigenlijk nog weinig weet. Ik ben benieuwd of mensen dan liever toch thuis op de bank blijven zitten met een biertje of dat ze toch de stoute schoenen zullen aantrekken en naar ‘Unknown‘ zullen komen. We laten ons verrassen."
 

Wie: Project Unknown
Wat: Verrasingsacts (deep house en melodieuze techno)
Wanneer: zaterdag 18 april, 23:00 - 05:00
Waar: Brebl, Waalbandijk 14e, Nijmegen

Bekijk hier de website of neem contact op via Whatsapp: 06 4100 2015