John Frost geeft levensles in Luxor

Souldiers op een vredesmissie

Vincent van der Pol ,

Vrijdagavond 10 april stond een uitverkocht Luxor geheel in het teken van de soldaten van John Frost. De uit Arnhem afkomstige band ontleent de naam aan de Britse officier die in 1944 probeerde de brug over de Rijn in te nemen. Vanavond probeert de band de kleine zaal van Luxor te veroveren.

Nanko Soul

Nanko Soul warmt de zaal op. De afwezigheid van de toetsenist wordt gecompenseerd door twee ‘soulvolle’ zangeressen aan de zijde van Nanko. Steady op zang en afwisselend op gitaar en toetsen geeft Nanko een voorproefje van de singlerelease een dag later, in de Brigant te Arnhem waar de soldaten van John Frost het publiek opwarmen.

John Frost

Vanavond staat in het teken van de boodschap van John Frost: ‘Love Life’. De verwarring die ontstaat als er alleen twee blazers het podium op kwamen lopen wordt al snel weggenomen door de negen helden van de avond, die speciaal voor vanavond met drie extra man het kleine podium van Luxor nog kleiner laten lijken met een grootse opening. Een uitverkochte zaal wordt getrakteerd op een energieke show, groovende beats en pakkende melodieën. Het collectief geniet zichtbaar van het enthousiasme van het publiek. Eenieder kreeg bij binnenkomst een lot om kans te maken op een huiskamerconcert van John Frost. Lucky number 13 zorgt ervoor dat de heren een optreden in een woonkamer in Hong Kong moeten gaan organiseren: belofte maakt schuld. Een aanmoediging is eigenlijk niet nodig voor de band: het publiek wil meer en de toegift maakt het verhaal af. Rebel Soldiers Freedom Fighters, saamhorigheid met een boodschap.