Stadsfeest Doetinchem: No Bass No Glory Outdoor Stadsfeest Doetinchem: No Bass No Glory Outdoor

Het terrein van de voormalige Sturko in Doetinchem leeft en beeft

, Niels Limbeek en Bertus Elings

Stadsfeest Doetinchem: No Bass No Glory Outdoor

Het terrein van de voormalige Sturko in Doetinchem leeft en beeft

Niels Limbeek en Bertus Elings ,

Het parkeerterrein van de voormalige Sturkofabriek in Doetinchem heeft ruim vijf jaar alleen dienst gedaan als parkeerplaats voor het nabijgelegen station. Nadat Citydance er in 2009 met teleurstellend resultaat een groot dancefeest probeerde te organiseren, is er niets meer georganiseerd. Tot nu! Op vrijdag 5 september 2014 organiseerde No Bass No Glory er een grote outdoor editie tijdens het Stadsfeest Doetinchem. Lees hier een sfeerverslag van een avond die Doetinchem liet schudden, het gesprek dat we hadden met organisator Carlos Stahn en de kaarten die we mogen weggeven.

No Base No Glory is bekend van de dancefeesten die ze organiseren in Club 22-24 in Doetinchem. Voor het Stadsfeest Doetinchem hebben ze een outdoor editie georganiseerd. Op het vrijwel uitverkochte terrein nabij het centraal station van Doetinchem zijn meer dan 1000 bezoekers bijeen gekomen om te genieten van hardstyle en hardcore. En niet alleen op het terrein. Buiten de hekken staan nieuwsgierigen te kijken en hier en daar zie je zelfs mensen dansen. Het parkeerterrein van de voormalige slachterij is omgetoverd tot een ideale locatie voor een dergelijk feest. De organisatie heeft alles tot in de puntjes verzorgd. Op geluid, licht en aankleding is niets bezuinigd. Met een podium van ongeveer 25 meter breed, omringd door stalen, verlichte groengrijze, opeengestapelde kubussen en ronde buizen waaruit continue rook komt, kan de bezoeker ten volle genieten van het geweldige geluid dat scherp en helder uit de speakers blaast.

De line-up is prima. Er is divers geprogrammeerd, met zowel regionaal als internationaal bekende namen. Van de Doetinchemse Zirkum, die meedraait met de top van de nationale hardstyle dj’s tot het NBNG DJ Team, dat door hun eigen concept, No Bass No Glory, Achterhoekse dj’s grote bekendheid laat genieten. Van de randstedelijke dj Rheeza, die op verschillende grote harddance festivals staat tot afsluiter dj Miss K8, die onder andere het anthem heeft gemaakt voor Dominator, het grootste harddance festival van Nederland.

Het evenement begint al om 19.00 uur en eindigt al om 24.00 uur. Gaandeweg de avond wordt de opbouw qua dj’s duidelijk. Er wordt begonnen met hardstyle en geëindigd met rauwe hardcore bassen en breaks met industriële ‘melodies’. Opvallend is de Achterhoekse saamhorigheid, gezelligheid en sfeer. Hoewel men in het begin van de avond nog enigszins afwachtend is, gaat het publiek rond 21.30 uur helemaal los. En er valt geen onvertogen woord, er is geen enkel opstootje, laat staan een ruzie. In de Achterhoek draait het om gezelligheid en ‘los goan’, en zo ook bij NBNG.

In gesprek met organisator Carlos Stahn krijgen we te horen hoe het outdoor evenement ontstaan is. “Wij doen een trucje waar we normaal zes maanden over doen nu in zes weken. Alles moet geregeld worden, van dj’s tot producties achter de schermen. Dat regel je niet zomaar en het kost veel tijd en communicatie. Wij zijn erg goed met promotie in de Achterhoek. En dat zie je terug in een gebied van Winterswijk, Westervoort tot Zutphen. No Bass No Glory posters langs de weg of op A3-formaat bij winkels, pin automaten etc. Het is eigenlijk teveel werk in zes weken, maar dankzij een vast team van NBNG-medewerkers lukt het ons om alles af te krijgen en hardcore fans vanuit heel Nederland naar ons toe te halen.”

Er stond een artikel in de regionale Doetinchemse krant over geluidsoverlast, gekoppeld aan No Bass No Glory. Hoe is dat hier geregeld?

“Vorig jaar was er een hardcore podium op Bleekpop waar ik ook bij betrokken was. Daar stonden lange afstand boxen. Dat was helaas achteraf goed hoorbaar. Dat hadden korte afstand boxen moeten zijn. Als mensen klagen omdat de boxen op hun huis gericht staan, dan kan ik me dat goed voorstellen. Het geluid moet niet direct naar woongevels geplaatst worden om overlast te voorkomen. Voor No Bass No Glory Outdoor hebben we goed nagedacht over hoe we het geluid moeten neerzetten en welke boxen we moeten regelen. We richten het op het industrieterrein zodat er minimale geluidsoverlast is. Door slim plaatsen hebben we automatisch een geluidsmuur tussen de industriehallen en het treinspoor waardoor het geluid niet ver kan komen. Ook gaan we ter controle hiervan continue meten, zodat er niet veel klachten komen. Klachten komen er echter helaas altijd, want je doet het buiten."

Prijsvraag

3voor12 gelderland mag één maal twee kaarten weggeven voor de eerstvolgende No Bass No Glory op 27 september a.s. in Club 22-24 in Doetinchem. Het enige dat je hoeft te doen om kans te maken op die kaarten, is, vóór 23 september a.s., het antwoord op de volgende vraag e-mailen naar 3voor12achterhoek@gmail.com
De vraag luidt: In welke locatie werd de eerste No Bass No Glory georganiseerd?
De prijswinnaar krijgt bericht van onze Achterhoek-redactie. Succes!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland