Popronde Nijmegen krijgt allergrootste editie tot nu toe

85 gratis toegankelijke optredens in centrum van de stad op donderdag 18 september 2014

Redactie 3voor12 gelderland ,

Het grootste rondreizende festival van Nederland trapt haar tour door het land af in Nijmegen, met meer dan 85 gratis toegankelijke optredens op bijna 40 locaties door de hele stad. Succesvolle rockband Kensington zal het festival aftrappen met een openingsspeech, de opening vindt voor het eerst plaats op een donderdag.

Op 18 september 2014 neemt de Popronde weer bezit van Nijmegen. Met meer dan 85 optredens op bijna 40 locaties heeft deze editie het allergrootste programma dat de Popronde ooit heeft gehad. Nieuwe locaties zijn onder andere Indisch eet-en danscafe SamaSama, het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Kinki Kapper, café De Parade en verschillende locaties op het Honig complex, waar vanaf 01.00 in Brebl de afterparty zal plaatsvinden.

De opening van Popronde Nijmegen, en daarmee van de editie Popronde 2014 zal plaatsvinden in Museum het Valkhof, waar oud-Poprondedeelnemer Kensington met een speech en een glas champagne het officiële startsein zal geven voor de tour door 31 steden in Nederland. Aansluitend speelt de Friese dreampopformatie Sväva in het museum, en zullen ook de andere deelnemende locaties gevuld worden met muzikaal talent.

Nieuw dit jaar is het ‘OOR Talent Stage’, in de NDRGRND, een podium dat geadopteerd is door muziekblad OOR, en waar enkel acts spelen die door hen zijn uitgeroepen tot OOR Talent. Muziekplatform VPRO 3voor12 is als vanouds aanwezig met het ‘Hollandse Nieuwe podium’, in De Onderbroek, waar Yuko Yuko, Stopcontact en Tijger Salto hun opwachting maken.

Voor degenen die niet kunnen wachten op het avondprogramma vinden er op de donderdagmiddag een aantal previews plaats. Zo zal indiepop-act IX om 13.00 uur een optreden geven in het Cultuurcafé van de Radboud Universiteit en spelen Groningse rockers Orange Skyline in ijssalon Prikkels aan de Houtstraat.
 
Na Nijmegen zal de Popronde in hetzelfde weekend nog in Apeldoorn (19 september) en Zwolle (20 september)  neerstrijken, waarna in de daar op volgende 9 weken 28 steden door het hele land zullen worden aangedaan.
 
Voor meer informatie over het programma van Popronde Nijmegen en over de programma’s van de andere steden, ga naar www.popronde.nl of download de Popronde-app.