Dirty Colours speelden thuiswedstrijd op Appelpop

Winnaar Parel van de Betuwe timmert aan de weg

Lieve Geelen, Rik de Winter, Bertus Elings, Harold Broedelet, Aukje Verstegen ,

Afgelopen editie van de Parel van de Betuwe werd gewonnen door de mannen van Dirty Colours. De Tielenaren speelden op de 25e editie van de bandwedstrijd en verdienden hiermee een optreden op Appelpop. Een thuiswedstrijd, mag je wel zeggen. En wat voor één. 3voor12 gelderland sprak voor het optreden met dit indiebandje.

De band bestaat uit Jimmy de Vette (zang, gitaar), Martin Gerrits (zang, gitaar), John van de Kamp (basgitaar, second vocals) en Rob Schanstra (drum). De heren zijn zo’n drie jaar bezig. Door de komst van een nieuwe drummer, Rob, vorig jaar hebben ze min of meer een nieuwe start gemaakt. Rob had in veel andere bandjes gespeeld en bracht een positieve, eigen sound mee. Dat geluid hebben de mannen verder uitgewerkt. Ze speelden onder andere op Woodstock aan de Waal waarvoor Rob in een week tijd alle nummers onder de knie moest krijgen.

Dirty Colours hebben veel nieuwe nummers geschreven en zijn langzamerhand weer begonnen met optreden. Voor inspiratie luisteren de muzikanten naar Miles Kane, Arctic Monkeys en andere Britse indiepop bandjes. “En naar muziek uit de VARA-gids”, grappen ze. Ook komen ze graag op London Calling. Over een tijdje zal de nieuwe ep uitkomen mits er voldoende is binnengehaald via crowdfunding. De campagne hiervoor start binnenkort. Sinds juli zitten de heren in de studio en de ep wordt opgenomen in studio Het Lab in Arnhem. De onlangs verschenen single Amazon Girl is door hen zelf geproduceerd. Doordat John en Martijn een achtergrond hebben als video-editor, scheelde dat tamelijk in de kosten; een fijne bijkomstigheid.

Voor het optreden op Appelpop is de band wat gespannen. Nog een paar minuten voor ze op mogen. “Een interviewtje vooraf is wel prettig voor de afleiding.” Dirty Colours spelen gelijktijdig met Nielson en Kraantje Pappie, maar hier lijken ze niet om te treuren. Vrienden, familie en ander aanhang uit Tiel en omstreken staan al klaar voor het optreden van de vieze kleurtjes.