Lariekoek ‘maakt het te bont’ in de Merleyn

Een beetje vreemd maar wel lekker.

Marloes Spaans ,

Op vrijdag 7 november vond de vierde editie van Lariekoek plaats. Als locatie werd voor de tweede keer gekozen voor de Merleyn in Nijmegen. Het gekozen thema Lariekoek ‘maakt het te bont’ viel niet te missen. Bij binnenkomst werden je ogen per direct overladen met veel kleur, veel bont en andere aankleding die menigeen de wenkbrauwen liet optrekken.

Bij binnenkomst kan het je als bezoeker niet ontgaan dat de Merleyn van lelijk eendje is omgetoverd tot een prachtige zwaan. De grauwe saaie muren zijn verdwenen en overal is wat moois te zien of te beleven. Naast de garderobe is een stand vol glitters en tierelantijnen geplaatst waar de bezoeker touwtje kan trekken en mooie prijsjes kan winnen. Verderop is een meterlange muur bedekt met bont wat uitnodigt om te komen knuffelen. In dezelfde muur zijn billen en borsten verwerkt. Zoals gezegd: om het thema kan je als bezoeker niet heen. Voor degene die zijn outfit thuis niet zorgvuldig genoeg heeft uitgezocht is er een verkleedhoek ingericht waarin allerlei té bonte kleding te vinden is.

Al vroeg loopt de Merleyn vol en de dansvloer wordt gauw in gebruik genomen. Er zijn drie artiesten gepland voor deze avond. dj Jesse Marcinski (host) trapt om elf uur af met funky deephouse, wat goed dient als warming up van de avond. Het publiek vindt het prachtig en de handjes gaan de lucht in. Naast de dj booth staat een vrij bizarre verschijning waarvan het niet duidelijk is of het een pop of een mens is. ‘Het’ draagt in elk geval een enorme paardenkop. Beweegt het of toch niet? Het zorgt voor veel nieuwsgierige mensen die contact proberen te leggen met het eigenaardige wezen.

Na twee mooie funky uren waarmee de toon voor de avond is gezet neemt dj Ronzin het over. Hij vervolgt met deephouse en wordt naarmate de tijd verstrijkt iets steviger. De platen blijven melodieus waardoor de dansvloer vol blijft. Een puntje van kritiek is de verlichting op de dansvloer. Om de zoveel tijd lijkt de tl verlichting aan te gaan wat de sfeer niet ten goede komt.

Na Ronzin neemt Erwin S het stokje over en die voert het tempo nog een beetje op. Hij draait stevige deephouse die soms tegen de techno aan schuurt. Een perfecte timing en een logisch vervolg voor het laatste deel van de avond. 

Het was overduidelijk een stuk drukker dan het bij de eerste editie was in de Merleyn. Het is een feest met potentie. Organisatoren Jesse Scheffers en Manon Elie zien ook een stijgende lijn. "Elk feest wordt beter qua organisatie en aankleding maar ook qua bezoekersaantallen. De sfeer was top en de reacties zijn erg positief", zegt Jesse enthousiast.
Lariekoek ‘maakt het te bont’ is een geslaagde avond waarin echt iets vernieuwends wordt aangeboden in Nijmegen. In de alternatievere uitgaans-scene is het een creatieve uitspatting die Nijmegen als stad prima kan gebruiken.