Gecrashte Krach doet naam eer aan en stopt

Afgelopen zaterdag 'voorlopig' laatste optreden tijdens Biënnale van Gelderland

Aukje Verstegen ,

Het recent uitgebrachte album heeft de mannen er niet van weerhouden voorlopig te stoppen als formatie. Voorlopig, omdat ze nog altijd de deur op een kier willen houden. Afgelopen zaterdag waren ze de slotact tijdens Biënnale Gelderland en speelden zij hun laatste show.

Toetsenist David: “We zijn allemaal erg druk met onze eigen dingen. Een paar hebben een drukke baan, we spelen nog wat in andere bandjes, Max en ik zijn druk met produceren en onze bassist is onlangs naar Berlijn verhuisd. Aangezien we niet lang geleden nog naar twee nieuwe bandleden op zoek waren, wilden we niet weer een sollicitatieronde voor een nieuwe bassist. We zeggen liever dus ook niet dat we stoppen. Maar het is eerder een soort van 'we kijken wel'. We weten elkaar te vinden en wie weet zoeken we elkaar over een tijdje weer op. We haten elkaar niet ofzo. We zijn eigenlijk best goed bevriend.” 

Krach bestaat uit de leden Reinier van den Haak (zang, gitaar), Bas Vernooij (zang, bas), Max Abel (zang, gitaar), David Hoogerheide (toetsenist) en Ruud Voesten (drums). De band was eerder bekend onder de naam With Ice. 

Krach kreeg vooral naamsbekendheid toen de band in 2010 in Luxor op het twitterfeest van Eric Corton speelde tezamen met Triggerfinger en De Staat. In 2011 bracht de formatie het debuutalbum Krach uit en speelde vervolgens op Eurosonic en Noorderslag. Het tweede album Last Time I Checked This Was My House verscheen in april 2014.