Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met Remove Before Flight

“Het is een hele eer om op het legendarische podium van Doornroosje te mogen staan”

redactie gelderland ,

Op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei, vindt traditiegetrouw de finale van de Roos van Nijmegen plaat in Doornroosje. 3voor12 gelderland stelt de finalisten voor en kijkt vooruit naar de laatste finale in het oude Doornroosje. Vandaag: Remove Before Flight (RBF).

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? 
Via de middelbare school kwamen we met elkaar in contact. We begonnen als coverbandje en zijn op een gegeven moment eigen nummers gaan schrijven. Tegenwoordig zijn we hier druk mee bezig. Tijdens optredens spelen we eigenlijk alleen nog eigen nummers.

Hoe zouden jullie de muziek van RBF omschrijven?
Onze muziek kun je het best omschrijven als moderne rock met sixties invloeden. Begin 2013 hebben we een ep opgenomen waarop we meer de bluesrock kant op gingen. In de nieuwe nummers zijn we veel gegroeid. Je kunt horen dat we onze eigen stijl gevonden hebben. Onze muzikale voorbeeld zijn onder andere Jimi Hendrix, Led Zeppelin, The Doors, The Rolling Stones en Deep Purple.

Jullie staan in de finale van de Roos van Nijmegen! Hadden jullie dat verwacht?
We hebben lekker gespeeld tijdens de voorronde en we hebben veel goede reacties gekregen, dus we hoopten er wel op! Vooral omdat de finale nog in het oude Doornroosje is! Dat is toch een legendarisch podium en voor ons een hele eer.


Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 29 mei?
Na de voorronde hebben we de jury mogen spreken over hun commentaar. Hier zijn we nu tijdens de repetities mee bezig. En verder proberen we natuurlijk om een boel fans mee te krijgen. Dat lijkt tot nu toe nog geen probleem!Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
Niet zo goed. We hadden eigenlijk verwacht dat Einfach Kurt door zou gaan. We vonden ze erg goed en het waren aardige gasten; ook backstage. Daar zagen we wel concurrentie in!

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
We gaan weer knallen! Dat is wat we het leukst vinden om te doen en we denken dat dat er ook wel vanaf straalt. Het is voor ons belangrijk dat het de mensen bij blijft en dat we een vet optreden geven. En waar beter dan in Doornroosje?!
 

Wat kan er van jullie verwacht worden na de finale?
We blijven natuurlijk veel optreden en proberen verder te komen in de muziekwereld. In de zomervakantie is het de bedoeling dat we in onze eigen studio het eerste album op gaan nemen en we hoorden dat we 16 oktober als voorprogramma geboekt zijn in Luxor Live in Arnhem voor de Britse rockband The Brew. Echt te gek! Nog zo’n droomzaaltje!

Wat willen jullie verder nog met de lezers van 3voor12 gelderland delen?
Hou ons in de gaten en neem een kijkje op onze site (www.rbf-band.nl). En het belangrijkste: kom de 29e naar de finale van de Roos van Nijmegen in Doornroosje. Dit jaar voor het laatst in het oude pand. Het wordt een vette show!